Logo Elgiganten
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Garantier för dig som kund på Elgiganten

30 dagars öppet köp: Prova produkterna hemma!

Det är inte alltid lätt att veta om en produkt passar perfekt för dig och ditt hem. Därför erbjuder vi alla våra kunder möjligheten att prova produkterna hemma i 30 dagar. Under denna period kan du enkelt lämna tillbaka varan och få pengarna tillbaka. Kom ihåg kvittot! Enda undantagen från öppet köp är produkter med abonnemang, mobiltelefoner, tjänster, på köpet-erbjudanden samt måttbeställda varor såsom bänkskivor. På film, spel och programvaror gäller öppet köp vid obruten förpackning. Vi har även 30 dagars prisgaranti.


Undantag för återköp hos Elgiganten Phone House

Våra Elgiganten Phone House-butiker har ett begränsat sortiment och har dessvärre inte möjlighet att genomföra återköp på samtliga produkter ur sortimentet som finns hos Elgiganten och på Elgiganten.se

Normalt innefattar sortimentet i våra Elgiganten Phone House-butiker följande produktgrupper:

  • Mobiltelefoner
  • Tillbehör till mobiltelefoner
  • Mobila trådlösa högtalare
  • Surfplattor
  • Aktivitetsarmband och träningsklockor

Du kan alltid besöka ett av våra Elgiganten-varuhus där vi gör återköp på samtliga produkter sålda i något av våra varuhus, våra butiker eller på vår hemsida. Har du frågor gällande öppet köp är du även välkommen att kontakta vårat kundcenter på 0771-115 115

3 dagars tillgångsgaranti


Vi har nya erbjudanden varje vecka. För att garantera dig tillgång så har vi något som kallas 3 dagars tillgångsgaranti . Den ser till att du är garanterad annonsprodukter i upp till 3 dagar efter att erbjudandet annonserats. Om vi måste beställa ett nytt parti kan det hända att du måste vänta på leverans. I vissa fall kan vi erbjuda en liknande produkt till samma pris. Det finns vissa undantag: Näthandel, såväl som varor som vi annonserar med begränsat antal.Prisgaranti


Elgiganten lämnar 30 dagars prisgaranti på köp. Skulle du mot förmodan hitta produkten med billigare pris hos någon annan betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Förutsättningen är att produkten är av samma märke samt har motsvarande specifikationer och kan köpas på lika villkor. Prisgarantin gäller mot lokala butikskonkurrenter och ej mot Internet.
Glöm inte att ta med kvittot.

Produktgaranti


Utöver reklamationsrätt, lämnar Elgiganten 1 års garanti. Vissa undantag, så som förbrukningsartiklar (exempelvis batterier) kan ha en kortare garanti. Se instruktionsboken för mer information. Garantin är frivillig, men reklamationsrätten är lagstadgad och gäller alla produkter. Den största skillnaden mellan reklamationsrätt och garanti är att under reklamationstiden så ligger bevisbördan hos konsumenten att bevisa att felet är ursprungligt.
Definitionen av ett ursprungligt fel är att felet har funnits redan vid leverans och att användaren inte har kunnat påverka felet, samt att felet inte beror på exempelvis slitage, onormal användning, vanvård eller någon form av yttre påverkan (exempelvis tapp- eller vätskeskador). På www.lagen.nu kan du läsa lagen i dess helhet.

Reklamationsrätt


Reklamationsrätten regleras under konsumentköplagen och ger dig rätt att klaga på en vara inom en bestämd tidsperiod. I Sverige gäller 3 år för privatpersoner. Reklamationsrätten följer den ursprungliga köparen och inte produkten. En reklamation ska vid upptäckt göras så snart som möjligt. Skälig tid anges till 2 månader.

Något annat vi kan hjälpa dig med?

Köp i varuhus

Köp online

Kontakta kundtjänst

Produktnamn

Kategori

Märke

Kampanjer och info

Varuhus