Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Pokémon-feber med förstärkt verklighet

Pokémon-feber med förstärkt verklighet

I sommar har Pokémon-febern tagit världen med storm. Med hjälp av AR, en teknologi som ger oss förstärkt verklighet har monstren återvänt till miljoner smarttelefoner. Har du ännu inte upplevt AR har vi det du behöver för att komma igång. Och när du först är i gång är det svårt att sluta och då hjälper vi dig att hålla det gående.

Vad är egentligen AR - Augmented Reality?

En förstärkt vardag med AR

Det stora med Pokémon Go är att man kan se monstren på skärmen på platser i vårt dagliga liv. I trädgården, i skåpet eller på kända landmärken. Teknologin som har gjort detta möjligt kallas AR (Augmented Reality) eller Förstärkt Verklighet. Det handlar om att tillföra ett extra lager med information till den bild man ser på skärmen. Informationen hämtas på flera sätt, t ex genom att använda speciella markörer, koder eller platser.

Pokémon-feber med förstärkt verklighet
 Pokémon-feber med förstärkt verklighet

AR-teknologin kan bli större än VR

I kontrast mot VR (Virtual Reality) är fördelen med AR att du kan uppleva det utanför hemmet och vardagsrummet. Du behöver inte glasögon eller hjälm för att uppleva teknologin och just därför tror vi att AR kommer att växa sig stort, inte bara inom spelvärlden utan också på andra områden. Många tror att AR-teknologins allsidighet kommer att göra den mycket större än VR, tack vare den frihet teknologin ger.

Man tror att teknologin kommer att bli så stor att den har blivit värdesatt till miljarder dollar. Hittills har vi bara sett toppen av det virtuella isfjället. På toppen av detta finner vi Snapchat-filter, Pokémon Go och Google Translate.

Fundamentet i dina händer

En bra telefon med en god kamera, prestanda och bra batterikapacitet är själva fundamentet för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt ut av AR-teknologin. Många av dagens telefoner tar med dig in i VRs uppslukande värld tack vare deras imponerande kameror, och låta dig upptäcka de otroliga möjligheterna AR har att bjuda på. När du först är i gång med att upptäcka den virtuella världen är det oerhört tråkigt om det plötsligt får ett abrupt slut. Då är det fint att ha en räddande powerbanki bakfickan.

Pokémon-feber med förstärkt verklighet
Pokémon-feber med förstärkt verklighet

AR-teknologi - inte något nytt

AR-teknologin är långt från ny. Även om teknologin kom tidigt på 2000-talet har den inte helt klarat att fästa sig hos förbrukarna. Det är först nu den är i växt och populariteten växer. Nu är det många av de större företagen och utvecklarna som vågar satsa på det.

En förstärkt framtid

AR-teknologin har många möjligheter, inte bara när det gäller spel och underhållning men också på andra områden. Tänk dig en skolvardag där böckerna vaknar till liv, eller en läkartimme där patienten får en inblick i var och vad problemet är med hjälp av levande modeller och figurer. Tänk dig en förstärkt verklighet, med en utvidgad möjlighet.

Pokémon-feber med förstärkt verklighet

Utmana din verklighet med flera smarttelefoner och powerbanks här: