Logo Elgiganten
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Finn prylarna som passar dina behov

Viktiga inköp till ditt kontor

När man är på jakt efter ny, viktig utrustning till sitt kontor är det lätt att bli överväldigad av alla möjligheter och den reklam man utsätts för och risken är att man tar förhastade beslut utan tillräckligt med research. Innan du gör några inköp bör du först fundera på vilka behov du faktiskt har.

Dator, surfplatta eller 2-i-1 - vad passar dig?

Om du ska sitta vid datorn under stora delar av dagen bör det ur ett ergonomiskt perspektiv investeras i antingen en stationär dator, eller en bärbar, men med en eller två externa större skärmar och ett externt tangentbord. En bärbar dator är lätt och smidig och ger dig en flexibilitet som gör att du kan ta med dig arbetet var du än ska. Med de valmöjligheter som finns idag kan det dock kännas som en utmaning att välja rätt typ. Det finns flera saker man bör tänka över men det första steget är att definiera användningsområdet och hur mycket den får kosta. Läs mer om detta i vår guide om bärbara datorer, så hjälper vi dig till rätt beslut. 

Om du behöver vara online oavsett var du befinner dig och det är viktigt för dig att ha ett litet, smidigt och lätt arbetsredskap, är troligtvis en surfplatta det rätta valet. Med en surfplatta har du alltid jobb och underhållning med dig, vilket både förenklar och förgyller din vardag. Det finns många olika typer att välja bland och här ger vi dig en översiktlig guide, för att du ska finna den surfplatta som passar just dina behov.

Är du kravstor? Söker du stor flexibilitet och de fördelarna som finns med en surfplatta, samtidigt som du önskar kraftig prestanda? En 2-i-1 dator är en fantastisk och innovativ och lösning som genom att kunna förvandlas från en surfplatta till en dator erbjuder dig de bästa fördelarna från båda enheter.

Välj rätt bildskärm

Med en extern skärm till din bärbara dator blir det möjligt att ställa in höjden efter ditt behov, vilket är viktig om du har långa dagar framför datorn. Detta för till bättre ergonomi på din stationära plats.

De flesta datorskärmarna på marknaden är numera lättviktiga och tunna LCD-skärmar. Priser på LCD-skärmar sjunker stadigt och man kan nu få en 24-tums skärm för under 1400 kr. 24-tum är mer än nog för vanligt kontorsarbete i Office och passar även för arbete inom media. Arbetar man däremot med större detaljer kan det vara smart att investera i en skärm på 27" eller större.

Studier har visat att större datorskärmar bidrar till ökad produktivitet. I en undersökning gjord av Apple (2006) visade det sig att användare av 30"-skärmar fick 60 % ökad produktivitet på uppgifter som att skapa nya mappar och jämföra kalkylark. Detta kan kanske vara viktigt att ha i åtanke när du utrustar ditt kontor. 

4K-skärmar har börjat bli tillgängliga också för datorer, men ska man investera i en sådan måste man vara beredd att betala betydligt mer. 4K är fancy, men det är egentligen inte så många som har behov för denna typ av skärm till sin dator. Arbetar du däremot grafiskt eller är en spelfantast kan en 4K-skärm ta dig till nya höjder.De viktigaste inköpen till ditt kontor


De viktigaste inköpen till din nya arbetsstation

Går billiga och snabba utskrifter före kvalitet?

När du ska köpa en skrivare finns det många alternativ att välja bland och dina behov avgör vilka funktioner som behövs och vilken teknik som är optimal.

Ska du skriva ut många sidor, vill att det ska gå fort, vara så billigt som möjligt och är förnöjd med svartvitt kan laserskrivare vara det bästa valet. Vill du skriva ut många sidor i hög fart men också ha möjlighet för att kunna få dem i färg är det värt att betala lite mer för att få en färglaserskrivare. Här kan du se exempel på flera olika varianter av laserskrivare.

Är däremot det viktigaste att ha en skrivare som du kan skriva ut dokument eller bilder av hög kvalitet med, samtidigt som du kan kopiera och skanna med den? Behöver du inte skriva ut fort eller mycket på en gång? Tror du dessutom att du kommer att skriva ut dokument varje vecka? Då är multifunktionsskrivaren, eller bläckstråleskrivaren, rätt val för dig!

Köpa mobiltelefon – abonnemang eller inte?

Kanske behöver du köpa in en eller flera mobiltelefoner till arbetsplatsen? Hos Elgiganten kan du välja och vraka bland smarttelefoner och mobiler från ledande tillverkare som Apple, Samsung, LG, Microsoft, HTC, Sony och många fler, med eller utan abonnemang från samtliga operatörer. Med denna guide kan du också jämföra mobilabonnemang från Telia, Halebop, Telenor, Tre(endast varuhusen och butikerna) och Tele2 för att finna det som passar bäst för dig.

När du äntligen har din nya telefon i handen är du gärna ivrig att komma igång fort. Vi hjälper dig att anpassa den efter dina behov, både vad gäller överföring av kontakter och data eller att komma igång med nya tillbehör. Vi erbjuder dig även ett supportavtal med nödvändiga säkerhetsprogram och Elgiganten Cloud för 1 enhet med obegränsad lagringsmöjlighet.De viktigaste inköpen till din nya arbetsstation

För att få ut mest möjligt av din nya dator är det viktigt att välja rätt programvara. Hos Elgiganten kan du lätt köpa och ladda ner program direkt via vår hemsida. Du får en digital version av programvaran direkt till din dator - snabbare och smidigare blir det inte.

Förenkla din vardag med Office 2016. Med det kan du arbeta mer effektivt och vara kreativ när du vill – oavsett var du befinner dig. Med välkända och förbättrade versioner av Word, Excel, OneNote, PowerPoint och Outlook har du bra verktyg för alla uppgifter. Allt för att du ska kunna vara mer produktiv och få mer ut av din digitala vardag. Väljer du Office 365 kan du lätt redigera dina dokument över alla dina olika enheter, med en övre gräns på fem olika datorer, fem surfplattor och fem mobiltelefoner.

När du har köpt en ny dator är det smart att investera i ett bra antivirusprogram, för att skydda din data och personliga information.

Få fler tips om hur du utrustar ditt kontor

Senast uppdaterad 2016-08-31 10:07:08