Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Robotstøvsuger og hundehår – beste støvsuger for kjæledyr

Dammsugare och djurhår – bästa dammsugaren för dig som har husdjur

Visst är det en del jobb med att ha husdjur, men när din hund lutar huvudet och tittar på dig med sin oemotståndliga blick, eller när katten kommer och stryker sig mot benen och hälsar dig välkommen hem efter en arbetsdag så vet du att det är värt allt extra jobb. Trots bitmärkena på dina tofflor och allt hår på mattorna. Så frågan är – kan en dammsugare vara en lösning?

Som du säkert redan är smärtsamt medveten om har hundhår en osedvanlig förmåga att fastna i mattor och tyg. Ofta kan håren vara så envisa att det bara blir värre om man försöker få bort dem med en vanlig dammsugare. I stället för att borstmunstycket lyfter upp håren slutar det ofta med att de trycks in ännu djupare i tyget.

I stället för att borstmunstycket lyfter upp håren slutar det ofta med att de trycks in ännu djupare i tyget.

Så vad ska du göra?

Som tur är finns det dammsugare som är designade med tanke på husdjur som fäller massa hår.

En corg hund och en grå scottish fold katt ligger under en matta i en soffa
En  golden retriever som vilar på en matta

Dammsugare med hem för husdjur

Om du har katt eller hund kommer du att märka att det är stor skillnad på en vanlig dammsugare och en som är speciellt utvecklad för att klara av hund- och katthår.

Dessa dammsugare har högre sugeffekt, ett filter som gör att du slipper dålig lukt och – kanske det viktigaste av allt – ett borstmunstycke med borst av silikon som effektivt tar bort djurhår från golv, mattor och möbler.

Se alla våra rengöringsprodukter

Bosch Zoo'o ProAnimal

Bosch Zoo'o ProAnimal – utmärkt sugeffekt och lågt partikelutsläpp

En av de bästa i klassen är testvinnaren Bosch Zoo'o ProAnimal. Dammsugaren har ett motordrivet munstycke med små silikonborst som effektivt suger upp pälshår och damm. Det är också ett av skälen till att den fått toppbetyg i Energimyndighetens test av dammsugare, både på hårda golv och mattor/möbler.

Borstmunstycket kan ställas in efter mattans tjocklek, och specialmunstycken för såväl möbler som parkett medföljer. Bosch Zoo'o ProAnimal ligger också i framkant vad gäller partikelutsläpp. HEPA-filtret stoppar 99,9 % av alla allergener, vilket förbättrar inomhusmiljön och minskar risken för allergiska reaktioner.

Bosch Zoo'o ProAnimal finns i två utföranden, dels som standardmodell och dels som sladdlös skaftdammsugare.

Välj dammsugare utifrån hur du bor

Välj dammsugare efter hur du bor

Bor du i ett stort hus eller i en liten lägenhet? Har du stora, öppna golvytor som är lätta att städa, eller är det trångt mellan mattor, trappor och möbler? Har du en hund eller katt som hårar mycket? Beroende på ditt boende kan du antingen välja en kraftig dammsugare avsedd för det stora hemmet med husdjur, eller kanske till och med satsa på det bästa av två världar? Varför inte skaffa en robotdammsugare som rengör de mest lättstädade ytorna hemma när du är på jobbet – och sedan ta fram en kraftig dammsugare när det är dags att rengöra kuddar och mattor, eller de områden där din katt eller hund vistas mest?

Dammsugare för dig som har husdjur:

Inga produkter

Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
  • Räckvidd: 10 meter
  • HEPA12 filter
  • Mini Turbo munstycke för djurhår
  
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (25+)  
  • 65 minuters batteritid
  • Sladdlös
  • Låg vikt: 3,5 kg
  
 

Läs mer om Elgigantens produkter: