Det skickas just nu ut falska SMS och mail där Elgiganten står som avsändare. Läs mer >> 
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Det är inte alla datorer som håller vad de lovar

Det är inte alla datorer som håller vad de lovar

Ingen dator är bättre än sin svagaste länk. Det är därför viktigt att tänka på helheten när du köper ny dator. En kraftfull processor, hög minneskapacitet och stor hårddisk är alltid bra, men det finns andra komponenter som också är viktiga. För att få en blixtsnabb dator bör du välja en med hybridlagring eller SSD-hårddisk. Med en riktigt bra skärm och möjlighet för snabb WiFi-anslutning får du den upplevelsen du förväntar dig! Läs mer om hårddiskar, lagringstyper, skärmupplösning, paneler, trådlösa nätverkskort och mycket mer.

Välj rätt design

Utvecklingen av datorer har gått fort de sista åren, speciellt inom den bärbara kategorin. Datorer har blivit snabbare, mer kraftfulla och fått bättre skärm och ljud. Detta är datorns inre kvaliteter. Men designen till framför allt de bärbara datorerna har också förändrats drastiskt. Den stora utvecklingen som har skett inne i datorn, har också gjort det möjligt att göra dem tunnare och lättare. Tack vare detta finns det väldigt många datorer som är under 2 cm tunn och 2 kg lätt - perfekt till att ta med sig överallt! Detta utan att kompromissa med kvalitet eller batteritid, som gör att datorer idag kan hålla en hel arbetsdag utan uppladdning. En dator är inte längre något man skyndar sig att gömma bort i en tråkig väska. En dator är ett tillbehör man stolt visar fram.

Hitta rätt skärm

 Det är inte alla datorer som håller vad de lovar

Vilken upplösning behöver jag?

En bra dator är ingenting utan en bra skärm. Det du ska fokusera på är upplösning och typ av teknologi. Upplösning kan enkelt beskrivas som ”ju fler bildpunkter (pixlar), desto skarpare bild”. De flesta skärmar kommer med Full HD-upplösning, vilket motsvarar mer än två miljoner bildpunkter. Den bästa upplösningen är 4K UHD, som ger 8 miljoner bildpunkter, och en bild som är fyra gånger skarpare än Full HD. Eftersom du antagligen ska spendera en del tid framför skärmen, råder vi dig att du väljer en skärm med Full HD eller högre.

 Det är inte alla datorer som håller vad de lovar

Grafikkort

Ett grafikkort kan också kallas en översättare. Den översätter signaler från CPU:n och bestämmer hur många bildpunkter på skärmen som ska användas till att forma en bild. När man pratar om grafikkort menar man ofta hur många Hz det presterar. I detta tillfälle betyder Hz hur många gånger en bild visas på skärmen per sekund, där t.ex. 60 Hz betyder att bilden blir visad 60 gånger per sekund. Ju större Hz desto bättre blir kvaliteten av bilden, spelet eller videon du ska se på skärmen. Spelar du spel eller använder andra grafiskt tunga program, kan det därför vara en god idé att köpa ett extra grafikkort.

Välj rätt lagringstyp

Precis som med allt annat innanför datorvärlden, så är också sättet vi lagrar våra filer i hastig utveckling. Tidigare har man använt HDD, mer känd som en vanlig hårddisk, men nu går man mer och mer över mot SSD (Solid State Drive) eller hybridlagring. Speciellt SSD har bidragit till att datorerna blivit snabbare, tunnare och lättare.

 Det är inte alla datorer som håller vad de lovar

Solid State Drive (SSD)

Många nya datorer har en Solid State Drive (SSD) istället för en traditionell hårddisk. Fördelen med denna är att den inte har några rörliga delar och speglar innehållet snarare än lagrar det, något som kan jämföras med teknologin i mobiltelefoner. Detta gör datorn snabbare och mer stöttålig än en traditionell hårddisk.

Alla våra datorer med SSD

 Det är inte alla datorer som håller vad de lovar

Hybridlagring

För dig som vill ha det bästa av två världar, kan du välja en dator med hybridlagring. Denna kommer med ett flashminne eller minneskort utöver den vanliga hårddisken, vilket ofta gör att den har gott om lagring samtidigt som den startar mycket snabbare än en traditionell hårddisk.

Alla våra datorer med hybridlagring

Prova Signature Edition från Microsoft och få den ultimata datorupplevelsen

Genom att köpa en dator med Signature Edition från Microsoft, får du en dator som är lättanvänd, snabb och säker. En Signature Edition-dator har inga förinstallerade program eller appar, plus att den är skyddad av Defender, Microsofts eget antivirusprogram. Defender är gratis och uppdateras regelbundet, utan extra kostnader. Med Signature Edition från Microsoft får du den renaste Microsoft-upplevelsen.

Lär mer om Microsoft Signature Edition här.

Läs mer om våra produkter:

Senast uppdaterad 2016-08-22 16:40:27