Logo Elgiganten
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Ett litet ord, med stor betydelse!

Ett hej kan bryta utanförskap, släppa in någon i värmen och stå som symbol för det samhälle vi vill leva i. Friends grundades med utgångspunkt i ett Hej. Det var det ordet som började bryta den mobbning som Friends grundare Sara Damber utsattes för i skolan. En kille i klassen bestämde sig för att det var nog. Han började säga hej till henne. Det var snart tjugo år sedan. Sedan dess har Friends enträget arbetat för ett samhälle fritt från mobbning och diskriminering.

60 000 barn utsätts för mobbning varje år. Det är barn som vaknar varje morgon med en klump i magen. Det är barn som berövas den trygghet de har rätt till. Friends arbete visar att det går att skapa en förändring genom långsiktigt förebyggande arbete.

Vi på Elgiganten delar Friends värderingar om ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet. Vi hoppas genom vårt samarbete med Friends bidra till ett inkluderande samhälle där vi ser, uppmärksammar och respekterar varandra – oavsett etnicitet, religion, kön, ålder, sexuell läggning eller funktionshinder.

Var gärna med och bidra du också!
www.friends.se 

Hej

Friends nätrapport 2017

Friends Nätrapport 2017 genomförs för femte året i rad och bygger på 1001 SIFO-intervjuer gjorda med barn i åldrarna 10-16 år. Läs mer om rapporten.

Varje år glöms 60 000 barn bort, ignoreras och utsätts för verbala och fysiska övergrepp. Klicka på den gula bannern för att bli månadsgivare!

Friends takeover av Elgigantens Instagram-feed vecka 49, 2016