Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter


Grass logotyp

GRASS - stilrena lådor med eleganta lösningar

När vi designar kök finns det alltid ett modernt, nordiskt vardagsliv i åtanke. GRASS är världsledande inom utveckling och tillverkning av rörelsesystem, så som öppningssystem och gångjärn. Därför har GRASS utökat sitt sortiment med utdragssystem som Nova Pro Scala, för att kunna erbjuda kunderna snygg design utan att kompromissa med funktionaliteten. Läs mer om GRASS sortiment och hitta den bästa lösningen till ditt kök eller din tvättstuga.


Insidan räknas och vi försöker alltid vara extra noga med de små detaljerna – de du kanske inte tänker på när de fungerar, men som irriterar när de inte sitter som de ska.

Som hur en låda fungerar. Hur den ska öppnas och stängas, om och om igen, år efter år. Med en lätt och smidig rörelse på väg ut, och med ett bestämt och tydligt klick när du stänger den.

GRASS har under många varit Elgigantens samarbetspartner när det gäller utdragssystem och gångjärn för köksskåp med lösningar som varje år installeras i över en miljon kök världen över.

Med ett engagerat team av ingenjörer står denna österrikiska tillverkare för tidlösa, eleganta och smarta kvalitetslösningar som passar utmärkt i de flesta kök, samtidigt som produkternas funktion alltid har högsta prioritet.

Tillverkad för att hålla länge

  • GRASS-gruppen har fler än 200 försäljningspartners i 60 länder. Varje år är en miljon kök är utrustade med högkvalitativa öppningssystem från GRASS.
  • En maskin simulerar öppning och stängning av en skåpdörr 80 000 gånger för att testa gångjärnen som håller skåpet på plats.
  • GRASS använder en avancerad teknik för att säkerställa hög kvalitet på produkterna.

Ett miljövänligt val

  • GRASS är certifierat enligt det internationella miljöhanteringssystemet - ISO 14001.
  • 75 % av elektriciteten som GRASS använder, produceras i det egna värmekraftverket med naturgas i Höchst.
  • Detta garanterar dig hållbara kökslösningar.
Nova Pro Scala-skåp Nova Pro Scala-skåp Nova Pro Scala-skåp
Hög Nova Pro Scala-låda Hög Nova Pro Scala-låda
Låg Nova Pro Scala-låda Låg Nova Pro Scala-låda

Nova Pro Scala

Med Nova Pro Scala kan du anpassa insidan av ditt kök efter dina preferenser och behov. Lådsystemet Nova Pro Scala har vunnit priser för dess tidlösa design. Den metalliska stengrå färgen ger lådorna ett rent och minimalistiskt uttryck. Men när det kommer till kökslådor är det självklart insidan som räknas. Nova Pro Scala kännetecknas av räta vinklar och kompakt design – allt överflödigt har skalats bort. Fördelen är att du maximerar förvaringsmöjligheterna i lådan som dessutom är konstruerad att tåla förvaring på upp till 70 kilo.

Dessutom gör synkroniserade skenor lådan lätt att öppna, och den inbyggda SoftClose-tekniken ger en mild och tyst stängning.

 Handtagsfritt kök

Handtagsfritt kök

GRASS har många lösningar för ett handtagsfritt kök – välj mellan Tipmatic, Sensomatic eller en traditionell Push-öppning. Fronter utan handtag ger rena linjer och en modern köksstil.

Alla Nova Pro Scala-lådor kan fås med öppningssystemet Tipmatic. Med Tipmatic installerat i lådorna får du ett handtagsfritt kök, vilket är perfekt om du föredrar en mer minimalistisk stil. Med Tipmatic öppnas handtagslösa fronter när man trycker på dem. Lösningen är mekanisk och monteras under utdragslådan. Inga kablar behövs.

Sensomatic är ett elektriskt system som kan användas tillsammans med XP-standardlådor. Tack vare automatiken i Sensomatic räcker en mjuk knuff för att öppna lådor och utdragslådor.

En annan lösning är traditionella push-out beslag, som fungerar på alla sidodörrar.

Crystal Plus är en stilren och modern lösning Crystal Plus är en stilren och modern lösning
Crystal Plus-sidopanel är tillverkad av härdat glas Crystal Plus-sidopanel är tillverkad av härdat glas

Crystal Plus sidopaneler

Vill du ha ett annorlunda utseende på skåpens sidopaneler? Crystal Plus är en elegant och modern lösning. Nova Pro Scala-skåpen kan nämligen förses med sidopaneler i härdat glas – en elegant och robust lösning som ger intryck.

Tack vare de synkroniserade skenorna är lådan enkel att öppna. Inbyggd Soft-close-teknik garanterar mjuk stängning och en smal design ger mer förvaringsplats. Lådorna är konstruerade för att klara upp till 40-70 kg.

En slitstark beläggning skyddar sidorna på XP-lådan En slitstark beläggning skyddar sidorna på XP-lådan
Hög XP-låda Hög XP-låda
Låg XP-låda Låg XP-låda

Standard XP-sidopaneler

En slitstark beläggning i dubbla skikt skyddar mot skador och märken från kladdiga fingrar, håller ytan repfri och ger sidopanelerna en läcker finish.

Tack vare de synkroniserade skenorna är lådan enkel att öppna. Inbyggd Soft-close-teknik garanterar mjuk stängning och en smal design ger mer förvaringsplats. Lådorna är konstruerade för att klara upp till 40-70 kg. Enkelt, tidlöst och effektivt.

Epoq Standard Rail

Mjuk och tyst stängning

Utvecklingen av GRASS Tiomos-gångjärn har dragit nytta av flera decennier av kunskap, erfarenhet och forskning. Resultatet är ett mycket elegant och funktionellt öppningssystem.

Med GRASS gångjärn får du maximal stabilitet, med minimala glipor och finjusterade rörelser med mjuk, tyst stängning. Tiomos-gångjärn finns i metall och mörk aluminium.

Du kan avgöra kvaliteten på ett gångjärnssystem genom att se hur länge det fungerar utan att utveckla ett fel och hur det tål belastning. Tiomos har uppnått exceptionellt positiva värden i tester för hållbarhet och belastning. Därför har GRASS gångjärn 25 års garanti.

Epoq erbjuder två olika lådserier, Standard XP och Nova Pro Scala.

Läs mera i vår guide "Grass lådserier för kök och tvättstuga"!

Läs mer om våra produkter här: