Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

HORN – nordiska bänkskivor för en grönare värld

De vackra bänkskivorna från den danska tillverkaren HORN skapar en exklusiv känsla. De är också ett bra miljöval som bidrar till att göra världen grönare. Just detta var ett viktigt skäl till att vi valde att inleda ett samarbete med HORN.

HORN vill att alla människor ska ha en möjlighet att göra hållbara val. Därför tillverkar de miljövänliga bänkskivor som utmanar den etablerade standarden i branschen, samtidigt som de bidrar till en mer miljövänlig produktion.

HORN har ett av Europas största sortiment av svanenmärkta och FSC®-certifierade produkter. Detta är en garanti för att produkterna uppfyller stränga miljökrav, tillverkas med begränsade mängder energi och att de trävaror som används i produktionen kommer från ett hållbart skogbruk.

HORNs bänkskivor är utmärkta exempel på den långa raden av produkter som gjort dansk design till ett kvalitetsbegrepp världen över.

En bänkskiva i hög kvalitet sätter en helt ny prägel på köket – och bidrar till både glädje och gemenskap. Men hur definierar vi kvalitet? HORN bänkskiva är ett robust och skandinaviskt hantverk, med framtidens generation i åtanke och en hållbar konsumtion.

Bänkskivorna är certifierade för att värna om vår natur såväl som de människor som dagligen arbetar med produkterna. Sist men inte minst, kan du som slutkonsument känna dig trygg med att du har gjort ett hållbart val för dig och din familj.

Bänkskivorna i trä går att få i allt från ljusa och livliga träslag till mer mörka och eleganta. Den gemensamma nämnaren för de alla är att de är lätta att sköta – och med lite omsorg blir de bara vackrare med åren. Bänkskivorna i laminat och linoleum är slitstarka, tåliga och praktiska. De finns i mängder av olika färger och mönster för alla typer av kök och tvättstugor.

Läs mer om våra bänkskivor:


Bänkskiva i laminat
Bänkskiva i kompaktlaminat
Bänkskiva i linoleum
Bänkskiva i massivt trä
Skärbräda

Svanmärket

Den här produkten är från Green Collection Från Horn. Det nordiska svanmärket garanterar att produkten är hållbar och ekologisk. Från råmaterial och hela vägen genom produktionen till slutprodukten. En produkt från ett certifierat skogsbruk är utan farliga kemikalier. .

Logo för Forest Stewardship Council (FSC)

Forest Stewardship Council® (FSC®) är en internationell icke-statlig organisation som arbetar för att sprida miljvänligt, socialt och ekonomiskt hållbart bruk av världens skogar. I en FSC-certifierad skog vet du att skogsområdet kommer att vara samma generation efter generation och att man tar hänsyn till skogens biologiska mångfald. FSC säkerställer också att sällsynta och hotade arter skyddas och att skogsarbetare har lämpliga arbetsvillkor när för t.ex. lön och säkerhetsutrustning. Samtidigt måste urinvånares rättigheter respekteras och skogsägaren måste bidra ekonomiskt till lokala projekt, t.ex. tillgång till medicinsk vård, vatten eller skolgång. För mer information, besök www.fsc.com .

När du väljer FSC-märkta produkter hjälper du till att ta hand om skogarna och de människor och djur som bor i dem - så leta efter FSC-märkta bänkskivor här på sajten..

Logotyp för Indoor Air Comfort Gold

Eurofins Indoor Air Comfort (Gold) certifiering innebär att produkterna uppfyller de strängaste kraven på utsläpp till inomhusluftkvaliteten. En certifiering med fokus på kvalitet och förbättrat inomhusklimat.

Bild på bänkskivor i laminat

Bänkskiva i laminat

Oavsett budget, ger HORN dig möjligheten att kombinera design och kvalitet med hållbarhet och certifieringar. Det är standarden du kan förvänta dig! Därför är HORNs laminatbänkskivor minimum certifierade för inomhusklimat, medan de flesta modeller också är Svanenmärkta. På så sätt kan du vara säker på att din nya bänkskiva är tillverkad i högsta kvalitet med dig, människorna bakom och miljön i åtanke.

Läs mer om bänkskivor i laminat

Tillbaka till introduktion om Horn

Bild på bänkskivor i kompaktlaminat

Bänkskiva i kompaktlaminat

Om du tycker att laminat är praktiskt – då bör du utforska kompaktlaminat! HORNs bänkskivor i kompaktlaminat är certifierade för inomhusklimat, otroligt slitstarka och har en hygienisk yta som är perfekt för arbetsplatser som efterfrågar hållbarhet och lite rengöring. Med ett minimalistiskt uttryck passar kompaktlaminat perfekt till en stilren och skandinavisk design.

Läs mer om bänkskivor i kompaktlaminat

Tillbaka till introduktion om Horn

Bild på bänkskivor i linoleum

Bänkskiva i linoleum

Linoleum har en toppmodern design i retrostil – och är dessutom biologiskt nedbrytbart. HORNs bänkskivor i linoleum är Svenenmärkta, så att du kan vara säker på att din nya bänkskiva är tillverkad i högsta kvalitet med dig, människorna bakom och miljön i åtanke.

Läs mer om bänkskivor i linoleum

Tillbaka till introduktion om Horn

Bild på bänkskivor i massivt trä

Bänkskiva i massivt trä

En exklusiv bänkskiva i massivt trä ger dig en känsla av närhet till naturen – i ditt kök! Massivt trä skapar värme och stämning, oavsett om ditt drömkök är minimalistiskt, romantiskt eller traditionellt. Massivt trä är tidlöst och skapar en känsla av äkthet. Dessutom får du marknadens bästa certifierade bänkskiva! En bänkskiva från HORN i massivt trä är FSC®- och inomhusklimat-certifierad, och till stor del även Svanenmärkt, så att du kan känna vara trygg och säker på att din nya bänkskiva är tillverkad i högsta kvalitet med dig, människorna bakom och miljön i åtanke.

Läs mer om bänkskivor i massivt trä

Tillbaka till introduktion om Horn

Skärbräda

HORN har etablerat ett socialt ansvarsfullt dotterbolag med syftet att designa interiörprodukter, t.ex. skärbrädor, av material från bordsskivan som tidigare förstördes. Målet är att utnyttja världens resurser på bästa sätt, samt utmana dagens konsumtionsvanor och hjälpa dig att göra mer hållbara val.

Läs mer om HORN

Här ser du några utvalda bänkskivor från HORN:


Trä

Ek-bänkskiva

Ek

Tidlös och elegant

Ask-bänkskiva

Ask

Ljus och nordisk

Amerikansk valnöt-bänkskiva

Amerikansk valnöt

Mörk och exklusiv


Bambu

Bambu vitoljad-bänkskiva

Bambu vitoljad

Vit ton från vitpigmenterad olja

Bambu oljad-bänkskiva

Bambu oljad-bänkskiva

Ljus och naturoljad


Linoleum

Smokey Blue-bänkskiva

Smokey Blue

Lugnande blå

Conifer-bänkskiva

Conifer

Avkopplande mörkgrön

Charcoal-bänkskiva

Charcoal

Tidlös och elegant


Kompaktlaminat

Metallic Brown-bänkskiva

Metallic Brown

Robust och levende

Cararra Marble-bänkskiva

Carrara Marble

Ljus och elegant marmor-look

 Nero Portebello Marble-bänkskiva

Nero Portebello Marble

Mörk och stilfull marmor-look

Läs mer om våra produkter här: