Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
 Epoq kök av träslag

Kökstrender 2019-2020

Vi övervakar ständigt och anpassar oss efter köks- och interiörstrender, så du att du alltid kan hitta de senaste trenderna hos oss oavsett om du vill köpa ett nytt kök eller renovera tvättstugan. Vi är stolta över att introducera 1700 nya Epoq produkter i vårt sortiment denna höst - fronter och diskbänkar i läckra nya färger, över 70 nya dekorer i bänkskivor, kranar med smart teknik och mycket mer! På denna sida har vi samlat information om de aktuella kökstrenderna och våra helt nya Epoq-produkter. Välj dina favoriter från vårt nya sortiment, oavsett om du letar efter ett traditionellt, klassiskt eller modernt utseende för ditt hem.
Bild av blå Epoq front, person som går i bakgrundern

Fronter

I början av 2019 var svart, blått och ljust trä de hetaste trenderna. I 2020 bjuder vi in mer färg till våra hem, liksom mörkare nyanser av trä, till exempel valnöt. Förutom mörkblått och olivgrönt kommer vi också se betydligt mer av varma, jordnära färger som brunt och beige under 2020.

I höst introducerar vi 12 nya tillägg till vårt sortiment av köksfronter och en ny samling glasluckor. Både neutrala basfärger samt trendfärger:

Edge Walnut, Core Classic White, Heritage Classic White, Heritage Blue Grey, Heritage Light Grey, Shaker Steel Grey, Integra Steel Grey, Trend Green Envy, Trend Misty Rose, Trend Red Eclipse, Trend Warm Grey, Trend Steel Grey och Tint Black.

Bild av Epoq kökslådor med handtag

Knoppar och handtag

Handtag och knoppar är små detaljer som har stora influenser på slutresultatet. Mattsvart har varit med oss igenom 2019, och fortsätter att vara en trend. Dessutom har vi sett flera typer av metaller som massing, koppar, krom och stål.

De designer som verkar mest populära är eleganta, enkla och strömlinjeformade, men erbjuder spännande detaljer både när det gäller struktur och finish. Knoppar har också ökat i popularitet. Vi har uppdaterat vårt urval med 52 nya knoppar och handtag.

Bild av svart Epoq köksbänk med dekorativa växter

Bänkskivor

Bänkskivor är ofta den största investeringen du gör för köket. Det är förmodligen därför vi är vana vid mer neutrala färger. År 2019 har mattsvart varit, och är fortfarande, en av de största trenderna när det gäller bänkskivor. Även marmor, eller marquina som är en svart yta med vit marmor, har varit populära. När vi närmar oss vintern går trenderna mot komposit-material med vågade mönster och färger.

Oavsett om det är natursten, quartz, massivt trä eller kompaktlaminat ser vi att trenderna tenderar mot tunnare bänkskivor, endast 12 eller 20 mm i tjocklek. Även stänkskydd gör comeback, och de varierar från att vara 10 - 15 cm i höjd till att täcka större delen av väggen. Bänkskivor i trä är återkommande eftersom de ger en touch av värme i det svarta köket. Denna höst har vi lanserat över 70 nya dekorer för bänkskivor.Se alla våra bänkskivor

Bild av svart Epoq kran, diskho och blåbär som är spridda över en köksbänk

Köksblandare

Kökskranar har blivit viktiga designelement i såväl kök- som tvättstugor. Även här har mattsvart varit en viktig trend, men precis som med knoppar och handtag så har vi sett köksblandare har anammat olika metalliska färger. U-pip och C-pip är de mest populära designerna och är helst höga och smala.

Smarta tekniker och funktioner syns även bland kökskranar. Exempel på detta är sensoraktivering och kolsyrat vatten direkt från kranen. Vi har dessutom ökat vårt urval av tvålpumpar och vridkontroller för att matcha kökskranar. Tillsammans med massvis av färger har vi utökat vårt sortiment med mer än 100 nya tillägg av köksblandare och tillbehör.

Bild av vit Blanco köksbänk

Köksbänkar

Diskbänken ska matcha resten av köket - oavsett om den smälter in i bänkskivan eller matchar färger eller material från andra detaljer. Eftersom året 2019 var året då allt skulle vara svart, är de mest populära diskbänkarna också mattsvarta. Men eftersom vi har börjat se mer och mer variation i bänkskivans mönster och färger så kommer diskbänkar också att finnas i fler färger.

Det har även blivit en växande trend att ha två diskbänkar i större kök. En mindre version som placeras nära spishällen för lättare tillgång till vatten och smidigare användning under matlagning. Det är fördelaktigt för de som önskar att använda en diskbänk enbart för traditionell användning. Eftersom detta är något som många önskar har vi ökat vårt sortiment med över 100 nya diskbänkar.

Bild av en låda fylld av Epoq tillbehör

Inredning och tillbehör

För att ett kök eller en tvättstuga ska vara funktionella gäller det att utnyttja utrymmet. Varje centimeter av köket bör användas. En multifunktionell öppen lösning kan inkludera ett kök och ett TV-hörn, eller kanske en garderob eller sittplats.

De populära mörk färgerna och variationer av strukturer gäller även för tillbehör. Vi har lanserat en samling gångjärn i svart metall, Epoq Click Graphite, inklusive höga skåp för mer möjligheter när utrymmet är begränsat. Nova Pro Scala, en vacker, mörk serie av lådor rymmer mer i volym och vikt. Vi har också lådmattor i olika material, färger och texturer, multifunktionella källsorteringslösningar och ett urval av eluttag för bänkskivor varar vissa erbjuder QI-laddning och USB-portar.