Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Fråga oss om TV

I denna artikel svarar våra experter på de vanligaste frågorna som Elgiganten-kunder har om TV och vad 4K, HDR och smart TV betyder.

Vad är en Smart-TV?

De flesta TV-apparater vi säljer idag är smarta. De är anslutna till internet, så du kan ladda ner appar och t.ex. streama tv-program från webben utan att behöva någon annan utrustning.

Vad betyder 4K?

4K betyder att du får fyra gånger så klar bild som på en HD-TV. De flesta TV-apparater vi säljer i dag är 4K. De flesta streamingtjänster sänder även i 4K, vilket ger extra klar bild.

Vad skillnaden mellan OLED och QLED?

OLED betyder att du får ännu djupare svärta på din TV, medan QLED betyder att du får ännu tydligare färger. Kom och besök oss, så visar vi skillnaden för dig. Jag garanterar att båda ger en mycket tydlig och klar bild på din TV.

Vad betyder HDR?

HDR, eller "högt dynamiskt intervall", betyder att TV-bildens ljusstyrka blir ljusare, mörkret blir mörkare och färgerna blir tydligare. De flesta serier idag spelas in i HDR, så att ha en HDR-TV är en fördel. Kom till oss så hjälper vi dig ställa in din TV så du får en perfekt bild.

Kan jag använda TV:n som datorskärm?

Naturligtvis kan du använda en TV som datorskärm, om du vill titta på en presentation, foton eller film - du använder bara en HDMI-kabel. För spel rekommenderar vi dock en dedikerad datorskärm.

Läs mer om Elgigantens produkter: