Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Far, dotter och son som spelar konsolspel framför TV:n medan farfar sover bredvid

Julklappstips som gör gamern glad

Gaming har växt otroligt mycket och möjligheterna är oändliga. Här får du våra bästa tips för att glädja familjens gamern på julafton.

E-sport, Fortnite, gaming har varit omtalat hela hösten. Om du inte spelar själv så är det kanske inte så enkelt att hitta en julklapp som passar gamern i familjen. Oroa dig inte, Elgiganten hjälper dig.
Ett barn med glasögon som spelar Nintendo framför en julgran

Till yngre gamers

Alla gamers börjar någonstans. För de yngsta är kanske Nintendo Switch och utbudet med barnvänliga och underhållande spel en bra utgångspunkt. Som t. ex. Super Mario Party, den extremt populära spelserien som hela familjen kan spela tillsammans. Eller vad sägs som att börja ett helt nytt Pokémon-äventyr i Pokémon Go: Let’s Go Pikachu! eller Eevee!

Om ditt barn inte har pratat om annat än Fortnite eller Minecraft den sista tiden, är en snygg gaming-tröja ett alternativ som garanterat kommer ändra hans eller hennes inställning till mjuka paket. Om du är osäker på vilka spel som passar bäst för din lilla gamer, kom ihåg att du kan fråga om rekommendationer i ditt varuhus. Alla spel är också tydligt markerad med åldersgräns.

En tjej som gamear med hörlurar på och spelar med sitt lag

Till gamers

Här kan det vara en fördel att antingen fråga personen rätt ut eller att snoka lite runt gaming-datorn, eftersom många har ett favoritmärke som de föredrar. Vi har ändå några förslag som faller de flesta gamers i smaken. En lätt böjd skärm som MSI Optix MAG241C kommer att ge en mer realistisk och uppslukande spelupplevelse. Till detta passar ett programmerbart tangentbord, som exempelvis HyperX Alloy Elite eller Corsair K70 RGB Lux.

Ett bekvämt och trådlöst gaming-headset är en favorit bland gamers och en laser-mus med hög precision är ett måste för att uppnå bra resultat.

När vi nu har hittat den perfekta utrustningen, så kan det bli långa dagar framför skärmen och då är det skönt att sitta i en riktigt bra gamingstol.

Pojke i stol med konsol-kontroll i handen omringad av zombies

En stabil spelhöst

Det råder ingen brist på bra spel den här hösten. En hett efterlängtad kundfavorit är western-äventyret Red Dead Redemption 2, som tar realismen i spel till en helt ny nivå.

Om det istället är sportspel som är favoriten så är nya Fifa 19 ett populärt alternativ. Andra populära spelserier som haft releaser i höst, är Battlefield V och Call of Duty: Black Ops 4. Sist men inte minst återkommer ruskigt populära Farming Simulator 19, den här gången med virituella traktorer från John Deere.

En gammeldags arkadspelmaskin

Till retro-gamern

Känner du någon som blir nostalgisk när de hör 8-bits-ljud-effekter och mumlar om att allt var bättre förr? Retro-konsoler är i ropet som aldrig förr och både Atari, Nintendo och nu även Playstation har lanserat nyversioner av sina gamla klassiker, med alla godsaker förinstallerade .

Retrovågen har också erövrat tillbehörmarknaden så att man kan hitta otroligt coola ryggsäckar och plånböcker.

Se våra favoritklappar här: