Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
7 tips för längre batteritid på din mobil

7 tips för längre batteritid på din mobil

Känns det som om du precis laddade mobilen och att batteriet tar slut direkt? Här tipsar vi om hur du maximerar batteritiden på din mobil.

1. Sänk ljusstyrkan

Det är väldigt sällan du behöver ha full ljusstyrka på skärmen. Om du sänker styrkan sparar du på telefonens batteri. Om du har iPhone rekommenderas det att du använder autoljusstyrka, som du hittar under Inställningar > Visning och ljusstyrka.

2. Stäng av GPS

Appar som använder platstjänster kommunicerar ständigt med mobilmaster för att lokalisera var du är. Detta är en utmärkt funktion för kart- och bildtjänster eller sociala medier. Däremot är det många appar som ber om tillgång till platstjänster utan att det behövs. Dessa kan du stänga för att spara batteriet.

3. Stäng av WiFi/trådlöst nätverk

När du inte är ansluten till WiFi-nätverk är det smart att stänga av den funktionen. Din smarta mobil letar konstant efter ett trådlöst nätverk när denna funktion är igång, och det drar mycket av batteriets kapacitet. Tänk på att slå på WiFi igen när du faktiskt använder det, så att inte telefonräkningen blir hög.

4. Stäng av Bluetooth

Bluetooth används ofta för att ansluta mobilen till andra enheter so högtalare, hörlurar och smartwatches. När mobilen inte är kopplad till en annan enhet är det smart att stänga av Bluetooth så att batteriet inte tar slut.

5. Stäng av appar som du inte använder

Når appar inte används, men ligger öppna i bakgrunden stjäler de värdefull batteritid. Stäng av de och spara på mobilens batteri. Detta gäller appar som precis använts och inte blivit stängda.

6. Stäng av vibrationer

Det kan vara praktiskt att ha vibration på mobilen så att du märker när du får ett meddelande eller om någon ringer utan att ha ljudet igång. Men vibrationen använder också mycket batterikapacitet på din mobil. Använd bara vibrering när det verkligen behövs.

7. Vänta inte med att ladda

Det är många som tror att man ska vänta tills mobilen är helt urladdad innan man börjar ladda den. Detta stämmer inte. På de flesta smartphones är det istället smartare att börja ladda innan batteriet är helt tomt. Om du laddar mobilen när batteriet är tomt kräver det mer kapacitet och batteriets levnadstid kan förkortas.

Senast uppdaterad 2019-05-07 19:04:42