Det skickas just nu ut falska SMS och mail där Elgiganten står som avsändare. Läs mer >> 
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Intel Optane SSD - En lagringsrevolution

Intel Optane är de första SSD-enheterna med 3D Xpoint. Den nya lagringstekniken innebär revolutionerande prestandaökningar jämfört med dagens SSD-enheter och tester har visat på smått otroliga resultat. Datorer med Intel Optane köper du hos Elgiganten!
Intel Optane

Framtidens SSD är här

3D Xpoint, som tagits fram av Intel tillsammans med tillverkaren Micron, kan komma att bli ett komplement till SSD-enheter världen över. Eller, tror vissa, blir det en ersättare till traditionell SSD-teknik. Intel Optane är de första produkterna i världen med denna nya teknik. M.2-enheterna finns i två olika varianter, en med 16 GB i lagringskapacitet och en annan med 32 GB.

Tekniken är såpass ny att Elgiganten i dag bara har ett fåtal datorer med Optane-minne, men fler är på gång inom kort. Vill du ha få tag på en dator med denna teknik redan i dag kan du hitta det i Lenovos stationära gamingdator Legion Y520 Tower.

Intel Optane

Fördelar med 3D Xpoint och Intel Optane

Intel Optane är en unik SSD-enhet. Laddningstider för program, e-post och spel förkortas avsevärt genom tekniken samtidigt som du får hög lagringskapacitet. Tester genom oberoende aktören Futuremark, som Elgiganten samarbetar med, visar att 3D Xpoint är en fördelaktig teknik för användare som vill ha en användarupplevelse med SSD - men samtidigt vill ha rejält med lagringsutrymme.

Prestandamässigt har Optane-varianten med 16 GB lagring en läs- skrivhastighet på 1 400 MB/s / 300 MB/s medans den större modellen har 1 600 MB/s / 500 MB/s. Flera sajter har prisat enheternas IOPS, bland annat svenska Sweclockers, vilket står för Input Output Operations Per Second och är ett mått som används för att mäta prestanda på till exempel en hårddisk.

Läs mer om Elgigantens produkter:

Senast uppdaterad 2017-09-01 15:46:26