Bluffsamtal och falska meddelanden med Elgiganten som avsändare Läs mer >> 
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Vi jämför de 3 stora

En ny mobiltelefon är en stor investering för många, och därför är det viktigt att hitta rätt modell som passar för just dig. Det finns tre stora producenter när det gäller high-end telefoner; Apple, Samsung och Huawei. För att hjälpa dig att välja helt rätt mobil jämför vi de nyaste modellerna från producenterna, alltså iPhone 8 Plus, Samsung Galaxy S9 och Huawei Mate 10 Pro.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

Samsung Galaxy S9

Framsidan av Samsung Galaxy S9

Det yttre - utseende

Ett utmärkt val med en stor skärm

Huawei Mate 10 Pro mäter 15,4 x 7,5 x 0,79 cm och med sin vikt på 178 gram ligger den mitt mellan de andra två – både när det gäller vikt och storlek. Den snygga 6” OLED-skärmen täcker hela 80,9% av framsidan. Detta ser till att du får en komplett överblick över telefonens alla funktioner, och kan se de knivskarpa detaljerna.

Både Huawei Mate 10 Pro och Samsung Galaxy S9 skyddas av Corning Gorilla Glass, så att telefonens utseende kan bevaras efter mycket användning.

Skärmen omringas av en läcker metallkropp i aluminium. Den är dessutom IP67-certifierad, något som betyder att den är damm- och vattenavstötande.

En välkänd skönhet

iPhone 8 Plus är med sina dimensioner 15,8 x 7,8 x 0,75 cm och en vikt på 202 gram den största av de tre. Den snygga 5,5” IPS LCD-skärmen med Full HD-upplösning täcker 67,3% av telefonens framsida.

Telefonen är IP67-certifierad, vilket betyder att den är vatten- och damm avvisande.

Den välkända och läckra designen med rundade hörn och aluminiumdetaljer känner vi från tidigare generationen med iPhone. Både iPhone 8 Plus och Samsung Galaxy S9 har glasbaksidor, något som tillåter att telefonerna laddas trådlöst. iPhone 8 och 8 Plus är de första telefonerna från Apple med denna möjlighet.

En rundad, smal skönhet

Med sina dimensioner på 14,8 x 6,9 x 0,85 cm och en vikt på 163 g är Samsung Galaxy S9 den tjockaste av de tre, men också den smalaste och lättaste. Den långa och smala designen gör att telefonen ligger riktigt bra i handen. Den välvda 5,8” Infinity Display-skärmen räcker helt ut i kanterna av telefonen, och täcker hela 83,6% av framsidan. Skärmen är en Super AMOLED-skärm som har Quad HD Plus-upplösning på 1440 x 2960 pixlar.

Glasdesignen på både fram- och baksidan är inte bara snygg – den ger dig också möjligheten att ladda mobilen trådlöst.

Liksom Huawei Mate 10 Pro är Samsung Galaxy S9 skyddad av Corning Gorilla Glass. Telefonen har dessutom en IP68-certificering som gör den vatten- och damm avvisande.

Fysiska knappar

Huawei Mate 10 Pro har minimalistiska knappar

Minimalistisk

Den tunna mobiltelefonen är ett minimalistiskt praktexemplar som bara är utrustad med de mest nödvändiga knapparna. En enkel "tänd/släck"-knapp är placerad på sidan av telefonen och ovanför sitter praktiskt nog också volymknappen.

På baksidan hittar du en fingeravtrycksläsare somt snabbt och enkelt låser upp din telefon. Mobilen har inget 3,5-mm jack för hörlurar. Därför måste du använda en adapter när du vill lyssna på musik, eller använda trådlösa hörlurar.

iPhone 8 Plus har välkända knappar

Klassisk med en twist

På den ena sidan av iPhone 8 Plus hittar du knappar att höja- och sänka volymen med. Över det sitter det en knapp för att slå på/av ljudlöst läge. På den andra sidan hittar du tänd/släck-knappen.

Hemknappen, som också fungerar som fingeravtrycksavläsare inte mekanisk, utan tryckkänslig och statisk. Den reagerar också på hudkontakt. För att du ska veta när du trycker på den känner du ett klick. iPhone 8 har på samma sätt som sin förra generation också gett upp på 3,5 mm hörlursjacket.

Samsung Galaxy S9 från sidan

Bättre fingeravtryckläsare

Samsung Galaxy S9’s fingeravtryckläsare har både blivit bättre och är bättre placerad i jämförelse med Samsung Galaxy S8. Du hittar den på baksidan, under kameran. Det finns ingen fysisk hemknapp på framsidan av telefonen. Till gengäld hittar du ett 3,5 mm hörlursjack på botten av telefonen.

Samsung Galaxy S9 har en "tänd/släck"-knapp på ena sidan. På den motsatta sidan av telefonen hittar du volym-knappen och den så kallade Bixby-knappen som ger till snabb tillgång till Samsungs digitala assistent.

Batterikapacitet

Huawei Mate 10 Pro har ett enormt stort batteri med 4000 mAh kapacitet, och kommer med avancerade strömsparande teknologier såväl som supercharge till snabbladdning. Endast tjugo minuters laddning ger nog batteri för en hel dag, perfekt när du har bråttom.

iPhone 8 Plus har ett inbyggt Li-ion-batteri på 2,691 mAh. Detta räcker för att använda telefonen hela dagen utan att den behöver laddas. Du kan ladda telefonen till 50% på bara 30 minuter.

Samsung Galaxy S9 har ett inbyggt batteri med 3000 mAh som ger dig massvis med batteritid. Telefonen kommer med snabbladdningsfunktion som låter dig ladda upp telefonen snabbt och enkelt.

Kamera

Huawei Mate 10 Pro – Kamera från Leica

En kamera med dolda trick

Huawei Mate 10 Pro har en kamera som verkligen imponerar. Den bakåtvända andra generations Lecia-dualkamera ger otroligt snygga bilder – också i dåliga ljusförhållanden. Kameran kombinerar två sensorer på 12 samt 20 Mpix (en RGB för färg och en monokrom för ljus) och ger otroligt detaljrikedom i bilderna. Det låter dig också skapa snygga bilder där bakgrunden är utsuddad.

Fyra-i-ett-autofokussystemet kombinerar en lasersensor, faskännande autofokus, djupfokus och kontrastfokus som ser till att dina bilder alltid har motivet i fokus. Du kan använda 2x hybridzoom som använder information från båda sensorerna för att komma närmre motivet. Optisk bildstabilisering reducerar också oskarpheter från ostadiga händer, och förbättrar bildkvaliteten i mörka förhållanden.

iPhone 8 Plus – två är bättre än en

Två är bättre än en

iPhone 8 Plus är utrustad med två kameror på baksidan. Vidvinkelobjektivet har bländare på f/1,8, har optisk bildstabilisering och ger dig sylskarpa bilder. Teleobjektivet har bländare på f/2,8 och låter dig ta läckra bilder på avstånd. Porträttläget ger dig snygg bokeh, och Portrait Lighting ger dig många olika ljuseffekter som ger bilder likt de från en systemkamera. När du ska filma låter iPhone 8 Plus dig dessutom filma i otroliga 4K i 60 fps, eller mer konstnärlig slowmotion i 240 fps.

7 megapixel FaceTime HD-kamera på framsidan med Retina Flash ser till att dina selfies blir snygga och livliga. Du kan också ha videosamtal i Full HD. Som pricken över i-et kan du också lägga till coola filter.

Kameran på Samsung Galaxy S9

Alltid tillräckligt ljus

Samsung Galaxy S9 har, som de två andra, en kamera på 12 Mpx på baksidan. Kameran har blivit betydligt förbättrad i jämförelse med Samsung Galaxy S8. Du kan fånga varje ögonblick ännu snabbare och i ännu bättre kvalitet än förr.

Tack vare kamerans dual-pixel-teknologi fångas varenda av sensorns pixel från två lite olika vinklar, vilket ger bilderna ännu mer liv. Samsung Galaxy S9 kommer med bländare f/1,5 och f/2,4 som ger ännu ljusare bilder, vilket är perfekt i mörkret eller i bländande solsken. Tack vare super-slowmotion med 960 bilder/sekund kommer du aldrig missa ett ögonblick.

Kameran på framsidan har 8 Mpx med bländare f/1,7 ger dig möjlighet för att skapa personliga emojis baserade på dina porträtt.

Telefonernas minne

Utvidgat minne

Huawei Mate 10 Pro kommer med en lagringskapacitet på 128 GB.

Massvis av internlagring

Med en kapacitet på 64 eller 256 GB finns det massor av plats på iPhone 8 Plus för bilder, videor, appar och mycket mer.

Skulle det ändå bli ont om plats kan du få ännu mer med hjälp av exempelvis iCloud.

Minne som imponerar

Samsung Galaxy S9 kommer med internlagring på 64 GB. Den kan expanderas med ett mikro SD-kort upp till 400 GB. Telefonen har Dual-SIM, så att du kan välja om du vill expandera minnet eller om du vill placera 2 SIM-kort i telefonen på samma gång så att du kan ha den som både arbetsmobil och privatmobil.

Välj mellan Huawei Mate 10 Pro, iPhone 8 Plus eller Samsung Galaxy S9

Inga produkter

Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 594 kr/månad i 24 månader
  
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 594 kr/månad i 24 månader
  
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 649 kr/månad i 24 månader
  
 
 
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 649 kr/månad i 24 månader
  
 
 
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 649 kr/månad i 24 månader
  
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 704 kr/månad i 24 månader
  
 
 
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 704 kr/månad i 24 månader
  
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 704 kr/månad i 24 månader
  
 
SUPERDEAL Halebop Mellan 8gb Spara 80kr/mån
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
Med Halebop Mellan Betala nu 1 kr, 399 kr/månad i 24 månader
  
 
SUPERDEAL Halebop Mellan 8gb Spara 80kr/mån
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
Med Halebop Mellan Betala nu 1 kr, 399 kr/månad i 24 månader
  
 
SUPERDEAL Halebop Mellan 8gb Spara 120kr/mån
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
Med Halebop Mellan Betala nu 1 kr, 399 kr/månad i 24 månader