Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

KOMP - det ska var lätt att hålla kontakten

Det kan vara svårt att hålla kontakten med familj och speciellt mor- och farföräldrar. Det kan bero på långa asvtånd och tid som inte räcker till. KOMP är skärmen som gör det enkelt för familj och vänner att dela bilder och ha videosamtal. Dela vardagens ögonblick via KOMP-appen och ge alla generationer i familjen möjligheten att delta i den dagliga kommunikationen så att äldre lever mindre i ensamhet.
Produktbild av KOMP i hemmamiljö med en användarbild på skärmen

Alldeles för många är ensamma

I Sverige har 101.000 äldre (över 75 år) kontakt med släktingar en gång i månaden eller mindre. Ofta känner de äldre sig väldigt ensamma, trots att de i många fall har flera barn, barnbarn och till och med barnbarnsbarn som de kan träffa. Men vardagen är väldigt hektiskt för de flesta familjer. Glömmer du därför bort att hålla kontakten med dina äldre släktingar?

Produktbild av KOMP i hemmamiljö med ett inkommande videosamtal på skärmen

Bekämpa ensamheten hos äldre

När man blir äldre förändras funktionella förmågor och det kan vara svårt att använda nuvarande kommunikationsteknik. Men att hålla kontakt med familj och vänner är lika viktigt som det alltid har varit. No Isolation har därför utvecklat KOMP som ska förenkla kommunikationen mellan generationer, och hjälpa dig att slippa ha dåligt samvete.

Produktbild av KOMP i hemmamiljö med användarbild på skärmen

Dela dina upplevelser och var närvarande

En-knapps datorn KOMP är utvecklad för den äldre generationen, och den gör det enkelt för dig att dela med dig av de händelser, bilder och videoklipp som du även delar på sociala medier som Facebook, Instagram eller Snapchat. Håll dina föräldrar, morföräldrar eller farföräldrar i handen och led dem genom nutiden utan krav på deras tekniska förmågor. Minska ensamheten genom att samla familjen med en KOMP, och upplev glädjen som uppstår när sambandet stärks mellan generationer.

Produktbild av KOMP i hemmamiljö med videosamtal på skärmen

Säker videostreaming och datalagring

Integritet är en av No Isolations främsta prioriteringar. De ser till att både mottagaren och avsändaren känner sig trygga med att använda KOMP. Därför existerar inte långvarig lagring. KOMP är gjord för att dela stunder. Bilder lagras endast för den tid du valt och det finns ingen inspelningsfunktion på videosamtalet. Datastreaming är krypterad. Det betyder att ingen annan än KOMP-användaren och den anslutna app-användaren får tillgång till datastreamingen.

10 495
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
  • Kommunikationsenhet för seniorer
  • Meddelanden / Bilder / Videosamtal
  • 8 mpx kamera
Läs mer No Isolation KOMP kommunikationsenhet
Produktbild av KOMP och dess knapp

Enkel att använda

Med begränsad finmotorik och torra fingertoppar kan det vara svårt att använda en pekskärm. KOMP har ingen pekskärm och styrs med endast en knapp. Bilder som skickas kommer att glida kontinuerligt över skärmen.

Ljudet är högt och tydligt. Att du dessutom kan se ansiktet på personen du pratar med gör det lättare att höra och förstå vad de säger.

KOMP är enkel att använda med endast en stor och tillgänglig knapp som är lättförståelig. Installation görs via Wi-Fi och Bluetooth genom KOMP-appen som finns tillgänglig i App Store och Google Play.

Produktbild av KOMP i hemmamiljö och användarbild på skärmen

Vad tycker familjerna om KOMP?

Från juni till november 2017 utförde No Isolation ett pilotförsök för att undersöka om KOMP skulle kunna bidra till mer kommunikation inom familjen. Över mer än 2000 bilder och meddelanden delades under perioden, och slutsatsen är att KOMP ökar den dagliga kontakten och gör det enklare att dela både vardagen och viktiga stunder i livet.