Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Landskapsfotografering
Landskapsfotografering
Landskapsfotografering

Landskapsfotografering

Landskapsfotografering kan utföras nästan överallt, både i naturen och i staden. Livliga bergsutsikter, imponerande arkitekturer eller magiska skogslandskap - det rätta objektivet gör att du kan skapa äkta konstverk, och ett filter ökar kvaliteten på det slutliga resultatet. Läs våra tips för att hitta den rätta kameran, objektivet, kamerautrustningen samt användbara tips för nybörjare.

Detta behöver du

Objektiv

Det traditionella landskapsobjektivet är ett vidvinkelobjektiv som rymmer vidsträckta utsikter och landskap. Du kan dock använda normala- samt teleobjektiv för att fotografera landskap från ett unikt perspektiv samt skapa panoramabilder.

Stativ

Stativet är det främsta verktyget för fotografen som vill fånga den skarpast möjliga bilden. Oavsett hur snabb slutartiden är, kommer ett stativ att stabilisera din kamera och eliminera kameraskakningar och vibrationer.

Filter

Filter placeras på framsidan av objektivet för att manipulera ljuset och skapa unika effekter för dina bilder. Även om redigering är ett kraftfullt verktyg så finns det en rad filter som kan skapa effekter för dina landskapsfotografier som inte kan manipuleras digitalt som resultaten från ett polariseringsfilter.

Nybörjartips

Plats, plats, plats

Hitta den bästa platsen. Landskapsfotografering handlar om de unika platserna, så våga ta dig ut i ödemarken, ta en promenad på en övergiven väg och hitta den inspiration du behöver för att skapa kreativa fotografier.

Olika perspektiv

Välj det rätta objektivet. Landskapsobjektiv associeras oftast som vidvinkelobjektiv, men du kan dock använda normala- samt teleobjektiv för att fotografera landskap från ett unikt perspektiv samt skapa panoramabilder.

Tid på dagen samt väder

Planering är hemligheten. Du vill alltid ha gott om ljus; det mest fotogeniska ljuset uppstår kring soluppgång och solnedgång. Du bör kontrollera vädret på förhand och planera fotograferingen i enlighet med prognosen.

Vad tycker du om att fota?

 Camera guide
 Camera guide
 Camera guide
 Camera guide
 Camera guide

Senast uppdaterad 2019-05-07 19:03:53