Bluffsamtal och falska meddelanden med Elgiganten som avsändare Läs mer >> 
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
 Laga fantastisk mat med Elgiganten

Laga fantastisk mat med Elgiganten

Köket är hjärtat av hemmet. Det är här man startar dagen och tillbringar kvalitetstid med familj och vänner. Men ett kök är inte ett kök utan den rätta utrustningen. Ett kök behöver stekpannor och grytor, mixers och kaffemaskiner. Men du kanske tänker: Vad ska jag med en Slowjuice eller Sous Vide till? Behöver jag en nutriblender? Kan jag använda en köksmaskin till mer än baka bröd? Sanningen är att det finns oändligt många olika köksredskap, men att många av dem faktiskt kan hjälpa till med att göra din vardag enklare på olika sätt. De kan ge dig mer tid med familjen och inte minst – hjälpa dig till en sundare livsstil.
Det är viktigt att äta hälsosamt

Det är viktigt att äta hälsosamt

Alla vet att är viktigt att äta sund och varierad kost. Men en sak är att veta det, en annan är att faktiskt göra det. De flesta av oss har långa arbetsdagar och det kan därför vara svårt att hitta motivation och inspiration till att faktiskt laga sund och näringsrik mat.

Med det behöver inte vara så svårt att äta sunt. Med de rätta redskapen i köket kan det vara lekande lätt att laga sund mat.

5 om dagen

5 om dagen

Det rekommenderas att vi ska få i oss ungefär 500 gram frukt och grönsaker varje dag - men många av oss tycker att det kan vara ett mål som är svårt att nå. Det finns, som tur är, genvägar .

Starta till exempel dagen med en läcker juice eller smoothie. Eller byt ut den vanliga pasta mot pasta gjort på squash eller broccoli. Du kan också byta ut till exempel hackat oxkött mot riven morot. På detta sätt får du dina 5 om dagen samtidigt som du äter mer klimatvänligt.

Bara fantasin sätter gränserna

Bara fantasin sätter gränserna

Ett smart köksverktyg kan användas till mycket mer än vad man kanske kan tro. En blender kan till exempel vara en superhjälte i köket och laga allt från läckra smoothies till soppor eller såser till kvällsmaten. Och visste du att du kan få en nutriblender, som är så stark att den kan användas till att mixa en läcker kakdeg?

För att inte tala om allt du kan laga med en bra köksmaskin. Mixa, pressa, riv och hacka. Med den rätta köksutrustningen är det bara fantasin som sätter gränserna.

Se till att få med alla näringsämnen!

Se till att få med alla näringsämnen!

Det är ingen poäng med att använda goda råvaror om de ändå har förlorat alla sina näringsämnen när du väl ska äta dem. Slow cooking med en Crock Pot bevarar näringsinnehållet i maten. Med slow cooking är det enklare att genom färska råvaror laga sund mat helt från grunden.

Ett annat sätt att bevara näringsämnena är att använda en Sous Vide, som vakuumförpackar råvarorna och kokar dem på låg temperatur. Genom att vakuumförpacka ditt kött innan du kyler eller fryser det förlänger du också hållbarheten och förhindrar dessutom uppkomst av bakterier.

Smeg
Kenwood
Sage
Bosch
Electrolux
KitchenAid

Fler nyheter och trender