Det skickas just nu ut falska SMS och mail där Elgiganten står som avsändare. Läs mer >> 
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Guide - Så hittar du rätt mobil till barn och unga

Guide - Så hittar du rätt mobil till barn och unga

Är tiden mogen för att skaffa mobiltelefon till ditt barn? Känns det enorma utbudet kanske lite svåröverskådligt? Då kan vi på Elgiganten hjälpa dig. Vi har gjort en guide med användbara tips och råd över vad du ska tänka på innan du köper en telefon till någon av de yngsta medlemmarna i familjen.

Bra att tänka på före köpet:

Framförallt bör valet, naturligtvis, vara anpassat för just ditt barn. Hur gammal är han eller hon? Vilket eller vilka behov har ditt barn av en telefon och hur bekant känns tekniken? Och sist men inte minst, hur mycket får telefonen kosta?

Välj en liten skärm

Välj en liten skärm

En smartphone med en stor skärm kan vara riktigt snyggt, men det är kanske inte alltid det perfekta valet för de yngsta i familjen. Barn och unga har av naturliga skäl oftast inte växt färdigt och därför kan en telefon med stor skärm bli svårhanterlig. Det kan därför vara klokt att ta en extra titt på skärmstorleken innan du bestämmer dig för vilken telefon du vill ha.

På vår kategorisida för mobiltelefoner kan du enkelt sortera efter skärmstorlek.

Ta hänsyn till priset

Ta hänsyn till priset

"Mamma, jag vill ha den nya iPhonen!”. Känns det igen? Många barn och unga vill gärna ha den senaste modellen från iPhone eller Samsung. Men, ny teknik är också ofta den som kostar mest.

En dyr telefon kan visserligen vara en god investering på lång sikt, men det kan kanske också vara skönt att veta att telefonen ditt barn springer runt med på skolgården inte är den absolut dyraste som finns.

Vi rekommenderar istället det vi kallar en mid-range telefon. En mid-range är en telefon som kostar ett par tusen kronor. De kan vara gamla och helt nya, och till och med en tidigare storsäljare.

 Guide - Så hittar du rätt mobil till barn och unga

Undvik repor och trasiga skärmar

Även om du inte köpt en telefon som kostar många tusen kronor så ska telefonen ändå tas vara på. Barn och unga är kanske inte alltid de bästa att vara varsamma med saker, så det kan vara klokt att värdera tilläggsprodukter som ger telefonen ett välbehövligt skydd.

Det första som i så fall bör skyddas är skärmen. Ett bra skärmskydd är därför på sin plats.

Även om ett skärmskydd ger ett fullgott skydd i sig så är det ändå bara ett skal eller ett fodral som helt kan se till att hela telefonen klarar sig helskillnad om den skulle gå i backen.

 Guide - Så hittar du rätt mobil till barn och unga

Alltid nog med batteri

"Ja, men jag har slut på batteri”. Har du redan i dag ett eller flera barn med mobiltelefon så har du garanterat hör den meningen förut. Med kameror, snapchat, twitter och spel som exempelvis Pokémon Go finns det knappt någon gräns för hur många timmar en mobil kan gå varm under en dag.

Med dagens mobiltelefoner är det kort sagt ingen konst att göra slut på ett batteri på nolltid, så det är klokt att ta sig en extra funderare när det gäller just kapacitet.

Med en powerbank slipper du oroa dig över batteribrist. Det kan också vara skönt att veta att ditt eller dina barn alltid har tillräckligt med batteri för att kunna ge besked om var de är.

Elgiganten är mer än elektronik

Vi jobbar stenhårt för att vara ditt förstaval när det gäller elektronik. Men det handlar inte bara om pris och produkt, utan också om tillit. Elgiganten lägger inte bara vikt på det som händer innan du har köpt en vara, men också om det som händer efteråt. Elgiganten handlar om så mycket mer än elektronik – det handlar om dig.

Obegränsad lagring med Elgiganten Cloud

Obegränsad lagring med Elgiganten Cloud

Ta vara på dina viktiga filer och oersättliga minnen. Alla dokument och bilder tryggt sparade på en plats, tillgängligt överallt! Med KNOWHOW Elgiganten Cloud får du både lagringsplats och kontinuerlig säkerhetskopiering på internet.

Goda råd till sunda mobilvanor:

 • Det kan vara klokt att sätta upp en del gränser kring bruket av telefonen, som hur ofta och hur länge barnen får använda mobilen. Kom också ihåg att vara uppmärksam på att en del skolor inte tillåter mobilladdare, så att fylla på med batteri på morgonen kan vara en god ide.
 • En annan rekommendation är att inte låta barnen använda mobilen precis innan läggdags, då det kan vara negativt för nattsömnen..
 • Försök att lära ditt barn goda nätvanor. Var och när är det ok att dela bilder? Kan man verkligen skriva vad som helst?
 • Överväg att lägga in en särskild kod för nedladdning av appar, så att du vet vilka appar ditt barn använder.

En simpel telefon

Har du läst våra guider och insett att ditt barn mest av allt behöver en telefon för att ringa och smsa? Då är en av våra billigaste telefoner kanske något för dig.

Vi rekommenderar: Samsung A5 och A3 – till dig som vill mer

Detta är den nya Galaxy A-serien. Nu med en bättre kamera, vassare skärm och mer batteritid. Den är damm- och vattentålig enligt IP68* så att du behöver inte missa någonting, vare sig du är ute i ösregnet eller står i skidbacken. Galaxy A3 är lite mindre (4,7”), Galaxy A5 lite större (5,2”).

Bägge har en superskarp SuperAMOLED skärm och finns i tre olika färger. Designen i glas och metall andas kvalitet och harmoni. Det känner du när du håller den i din hand.

 Samsung galaxy A5 mobiltelefon

Vi rekommenderar följande smartphones till dina barn

Inga produkter

Jämför
Visa produkt
Kommer in i lager 2018-06-25  
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 329 kr/månad i 24 månader
  
 
 
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 329 kr/månad i 24 månader
  
 
 
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 329 kr/månad i 24 månader
  
 
 
 • 5" HD IPS LCD-skärm
 • 13 och 5 megapixlars kameror
 • 4000 mAh batteri
  
 
 
 • 5" HD IPS LCD-skärm
 • 13 och 5 megapixlars kameror
 • 4000 mAh batteri
  
 
 
 • 5" HD IPS LCD-skärm
 • 13 och 5 megapixlars kameror
 • 4000 mAh batteri
  
 
 
 • 5.2" Full HD IPS Skärm
 • Android 6.0 Marshmallow
 • Fingeravtrycksläsare
  
 
 
 • 4.5" FWVGA skärm
 • Android 6.0 Marshmallow
 • Dual-SIM, 5 MP kamera
  
 

Senast uppdaterad 2016-12-06 15:36:52