Logo Elgiganten
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Håll presentationer på toppnivå

Håll presentationer på toppnivå

Visste du att Sverige är det land i Europa vars företag är sämst på att erbjuda sina anställda fungerande teknik vid presentationer? Det för till ineffektiva möten och slöseri av resurser. Vänd trenden och bli en förebild på presentationer!

Presentationer för många människor

Det mest grundläggande är att ha något att visa upp din presentation med, om det så handlar om bilder, video eller en powerpointpresentation. Har du ett stort rum och ofta behöver hålla presentationer för många människor är en projektor ett bra val. Det är också praktiskt om du ofta är på resande fot, eftersom att det idag finns extremt kompakta och lätta fickprojektorer som lätt ryms i en liten väska. Vi har en guide som med fem enkla steg förklarar det viktigaste du behöver veta för att välja rätt projektor.

Att skaffa en projektor utan att ha en bra projektorduk är som att köpa en ny högupplöst platt TV och sedan ha en analog lågupplöst signal in till TV:n. Duken är av enorm vikt för den slutgiltiga bilden. Många lägger allt för stor del av budgeten på projektorn och köper en projektorduk för en bråkdel och får inte ut maximal bildupplevelse för pengarna. Vi har hela 80 olika dukar i vårt sortiment så använd dig av vår steg för steg guide här för att hitta den duk som passar just dig.


Håll presentationer på toppnivå

Håll presentationer på toppnivå

Presentationer för få människor

Är rummet mindre kan en TV eller bildskärm i valfri storlek passa mycket bättre. Vilken av dem du ska välja beror på ditt användningsområde och prioriteringar. Teknologin har kommit så långt att man idag lätt kan ersätta en TV med en bildskärm eller tvärtom. Det är dock smart att veta vad som skiljer dem åt för att undgå besvikelser. Det handlar mest om pris, upplösning, utgångar, högtalare och storlek. En bildskärm har ofta högre upplösning för pengarna än vad en TV har. En TV har mer utgångar än en bildskärm, har inbyggda högtalare och alltid en inbyggd TV-mottagare. När du ska köpa TV kan det ofta vara svårt att skilja mellan olika märken och modeller då utbudet av TV har blivit enormt idag.

Vi ger dig här tips och råd inför köpet av en TV och du kan också inspireras genom att läsa vår artikel om topptestade och prisade TV-modeller för 2015/2016. Om du tror att en bildskärm fyller ditt syfte bättre har vi ett stort urval du kan välja bland.

Ljudet är 70 % av upplevelsen

Hur stor del av upplevelsen är egentligen ljudet och hur viktigt är det med bra ljud? Forskning visar att det visuella endast är 30 % av upplevelsen, medan det auditiva är 70 %. Om du ska prata inför en stor församling och använder mikrofon, om det är en video du ska visa upp, eller om din presentation ackompanjeras av musik, är det därför ett måste med bra högtalare till.

Elgiganten har ett stort urval av olika typer av högtalare och i olika prisklasser. Vill du undvika sladdar längs väggar eller tak är det smart att välja trådlösa alternativ. Det finns olika tekniker för detta och för att göra det enklare för dig förklarar vi här skillnaden mellan dem och reder ut de olika begreppen.

Håll presentationer på toppnivå

Hantering av filer till presentationen

Det finns många möjligheter för hur du kan spela upp din presentation. Du kan t ex använda en HDMI-kabel att koppla mellan din dator och bildskärm/TV/projektor. En annan möjlighet är att spela upp din presentation direkt via ett USB-minne. Här blir det viktigt att tänka på att ha ett format som din visningsenhet stödjer. Generellt fungerar JPEG ofta bra för bilder och MP4 för videofiler. Vissa enheter kan också spela upp filer i Microsoft Office-format via USB, men kvaliteten kan bli något sämre än med HDMI-kabel. Fördelen med ett USB-minne är att det är lätt att ta med sig överallt.

Är det större filer du ska presentera är det också möjligt att använda en extern hårddisk. Trådlös överföring är populärt, men för detta krävs det att din visningsenhet har en trådlös WiFi-anslutning och har den det kan du också spela upp filer direkt från din laptop, surfplatta eller smarttelefon. Nackdelen med den trådlösa WiFi-överföringen är att den inte uppnår samma styrka som med exempelvis en HDMI-kabel. Du kan också spela upp dina filer med en vanlig extern hårddisk, om inte sladden är något problem, och då finns många rimliga alternativ.

Få fler tips om hur du utrustar ditt kontor

Senast uppdaterad 2016-08-29 10:42:30