Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Två mobiltelefoner som tål tuffa tag

Två mobiltelefoner som tål tuffa tag

Mobiltelefoner med elegant design, ultratunna kanter och kristallklart glas är populära i dag. Men vad är det för mening att ha en chick lur om du sedan måste skydda den med stöttåliga och vattentäta skal? Här är telefonerna för dig som är hantverkare eller gillar extrema sporter.

Om du är hantverkare och jobbar både inom- och utomhus är det inte säkert att en vanlig mobiltelefon är det bästa valet. Detsamma gäller dig som sysslar med extremsporter på höga höjder eller i våta miljöer oavsett väderförhållanden.

Då har du inte särskilt stor nytta av touchknappar som inte reagerar om fingrarna är våta. Nej, då behöver du en mobiltelefon som tål tuffa tag.

Mobiltelefoner som tål allt från stötar och vatten till kyla och värme växter inte på träd. Som tur är erbjuder både CAT och Samsung mobiltelefoner som gör livet lite lättare för hantverkare och extremsportare.

CAT S60 En mobil för byggjobbare

När Caterpillar, eller CAT, lanserar en ny produkt är den oftast tänkt för byggjobbare och hantverkare. CAT S60 är inget undantag. Med sina genomtänkta och praktiska lösningar för allt ifrån elektriker till rörläggare är det den perfekta mobilen för hantverkare.

CAT 60S har dessutom egenskaper som är oumbärliga för den som behöver ha en telefon med sig i extrema väderförhållanden. Tack vare den robusta konstruktionen tål CAT 60S fall från 1,8 meters höjd. Den är också testad för fukt, regn, damm och repor.

Om du befinner dig i närheten av vatten, eller kanske till och med behöver använda telefonen under vatten, kan du aktivera Lockdown Switch som gör telefonen vattentät ner till 5 meters djup i upp till en timme. Med andra ord kan du till och med fotografera under vatten med telefonen om det skulle behövas.

Du kan utan problem använda handskar och våta fingrar på touchskärmen och taltiden är hela 30 timmar. Men det i särklass mest unika med CAT S60 är den infraröda kameran. Ja, du läste rätt. Du kan använda CAT S60 till att hitta värmekällor! Till exempel värmeledningar som är dolda i väggar, djur i skogen, fel i elektriska installationer eller läckor i isolering.

I tillägg till dessa unika funktioner och egenskaper är CAT S60 en fullfjädrad smarttelefon med operativsystemet Android 6.0 Marshmallow och Google Play. Den fungerar därför lika bra på jobbet som för extremsport.

Samsung Galaxy Xcover 4

Samsungs telefoner har länge varit i det närmaste vattentäta, men med Galaxy Xcover 4 har man tagit ytterligare ett steg och utvecklat en mobiltelefon som tål både vatten och stötar.

Den har ett utseende som påminner om de övriga mobiltelefonerna i Samsung Galaxy-serien och kostar mindre än hälften så mycket som CAT S60. Prismässigt landar Samsung Galaxy Xcover 4 därför någonstans mitt emellan en robust hantverkartelefon och en vanlig smarttelefon.

Med andra ord är den perfekt för dig som jobbar utomhus eller gillar extremsport och gärna vill kunna dokumentera det du gör. Huvudkameran har har en upplösning på 13 megapixlar och frontkameran 5 megapixlar. Och det är särskilt utomhus som Samsung Galazy Xcover 4 briljerar.

Batteriet är utbytbart så att du kan sätta i ett reservbatteri om du inte har möjlighet att ladda det under de närmaste dagarna, och med den inbyggda GPS:en och GLONASS är du i trygga händer. Med operativsystemet Android 7.0 Nougat kan enkelt göra flera saker samtidigt. Du kan snabbt växla mellan appar eller dela skärmen mellan två appar.

Samsung Galaxy Xcover 4 har tre fysiska knappar för "meny", "hem" och "tillbaka", samt en sidoknapp som du själv kan bestämma funktionen för. Allt för att göra det lättare att använda telefonen under extrema förhållanden.

5 689
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (50+)  
  • Termisk värmekamera
  • Vattentät, tappsäker
  • 4,7" pekskärm
Läs mer Cat S60 Smartphone (svart/silver)
2 479
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
  • 5 tums HD-skärm
  • Hållbart skal
  • Android 7.0 Nougat
Läs mer Samsung Galaxy Xcover 4 smartphone (svart)