Bluffsamtal och falska meddelanden med Elgiganten som avsändare Läs mer >> 
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Skydda din bärbara dator med en datorväska, en datorryggsäck eller ett fodral

Skydda din bärbara dator med en datorväska, en datorryggsäck eller ett fodral

Skoldatorn är för många av oss en av de värdefullaste prylarna vi har. Därför behöver vi skydda den mot vattenskador och stötar. Men vi vill gärna att den ska se fräsch ut också. Laptopen hänger ju med överallt. Vi tar med oss den till skolan och fiket och använder den ofta till underhållning efter alla timmar av pluggande. Ett fräscht skinnetui eller fodral både skyddar och ser snyggt ut. När du ska köpa ett skydd till din bärbara dator bör du absolut börja med det som skyddar den under hela dagen – det vill säga fodralet eller etuiet. En datorväska eller laptop-rygga är självklart viktigt att ha på bussen, när du reser eller ska bära laptopen en längre stund, men det är fortfarande fodralet eller skyddet som ger datorn ett kontinuerligt skydd mot smuts och mindre stötar. Men tänk på att om datorn åker i backen kommer varken fodral eller skyddet att skydda den helt.

Fodral eller skydd

Om du ska välja ett fodral eller ett skydd beror på dina datorvanor och personliga smak.

Ett fodral, eller skal, sitter kvar på datorn även när du använder den, som på en mobil alltså. På så sätt har datorn alltid ett visst skydd. Dessutom slipper du plocka ut den ur etuiet och kan direkt sätta igång med dina uppgifter. Nackdelen är att datorn ständigt är dold under fodralet. Och har du investerat i en Rose Gold MacBook Air vill du självklart kunna se den vackra gyllenrosa färgen.

Då kan det vara bättre att välja ett Mac slipcase-skydd i stället för ett Mac-skal. Ett skydd ger också ett något bättre skydd mot matrester och dryckesflaskor som kanske läcker i datorväskan eller ryggsäcken – i alla fall så länge etuiet går att stänga. När datorn är placerad i ett fodral är kortsidorna vanligtvis oskyddade. Då är det extra viktigt att vår bärbara vän förvaras åtskild från mellanmålet i väskan.

Se alla våra fodral, väskor och skydd här

Skydda din bärbara dator med ett skydd eller fordral

Datorväska eller datorryggsäck

Väska eller ryggsäck? Även här står valet mellan det estetiska och det praktiska.

Med en datorryggsäck fördelas vikten från datorn och skolböckerna på ett mer ergonomiskt lämpligt sätt. Med andra ord belastas nacken och ryggen mindre. Nackdelen är att en ryggsäck tar lite mer plats och sällan har ett hårt hölje som ger ett extra skydd mot slag och stötar.

Datorväskor däremot finns med både mjuka och hårda höljen. De finns också i olika storlekar. Från små som bara har plats för datorn, strömkabeln och en penna, till stora som rymmer det mesta du behöver i skolan. Datorväskor finns också i mängder av olika utföranden, så att du kan välja en design som passar din personlighet och stil.

Men som sagt, en datorväska belastar nacken och ryggen mer eftersom man bär den på ena axeln. Se därför till att du växlar sida då och då.

Oavsett om du väljer en datorväska eller datorryggsäck bör du kontrollera att den har ett särskilt datorfack och dessutom alltid förvara datorn i ett eget fodral eller skydd.

Se alla våra väskor och ryggsäckar här

Skydda din bärbara dator med en datorväska eller datorryggsäck