Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Trätrappor framför en mörk vägg, det sista trappsteget är format som en pil som står för att komma framåt.

Steget vidare med Google Home

Äntligen! Du har anslutit och konfigurerat din nya Google Home. Hur gör man nu då? Hur kommer man igång och vad är det man egentligen kan göra? Läs vår guide om steget vidare för att få ut den fulla potentialen av Google Home.
En Google Home-högtalare på ett träbord.

Vid en första anblick på den lilla smarta högtalaren är det svårt att förstå hur många imponerande saker den faktiskt kan göra.

Du kanske har provat några "Hej Google" följt av en fråga – kanske om väderprognosen eller några roliga faktafrågor, men sen då?

Här är en guide för att komma igång och få ut den fulla potentialen av Google Home:

Utforska alla funktioner

Ditt Google Home kan också anslutas med massor av andra Google-produkter, till exempel Chromecast, Google Nest Hub och Google WiFi. Google Home kan också samarbeta med en mängd olika tredjepartstjänster och appar. Några av dem är redan anslutna och redo att användas. För att komma igång rekommenderar vi att du börjar med att utforska de tillgängliga tjänsterna i Google Home-appen.

En leendes kvinna som står framför ett stökigt köksbord.

Hitta Upptäck-mappen genom att trycka på kompassen i menyn. Här hittar du tips för hur du använder Google Assistant och förslag på appar som du kan ansluta. Under Bläddra-knappen – klicka på media-symbolen så hittar du rekommenderat innehåll och tjänster.

Ännu fler val är tillgängliga i Konto-mappen . Här kan du trycka på Inställningar (under Generella inställningar) för att personalisera din Google Assistant – till exempel genom att lägga till din hem- och jobbadress, föredragna transportmedel, nyhetskällor.

Google Home-appen är full av bra exempel på hur du kan använda din röst för att få saker gjorda. Var inte rädd för att testa röstkommandon som du kanske tycker är lite konstiga...det kan hända att du blir överraskad!

En familj som sitter på en soffa och tittar på TV. Pappan håller i en fjärrkontroll.

Låt Google Home roa dig!

När du har anslutit din Google Assistant till din favorittjänst behöver du inte längre leta efter fjärrkontrollen (den är antagligen bakom kudden). Fråga bara Google Home om att spela det du vill – en podcast, en låt eller kanske radio – och den fixar det mest sannolikt.

Om du vill lyssna på något via en app som inte är integrerad för Google Home så kan du enklast casta ljud från de flesta appar – eller ansluta din telefon direkt genom Bluetooth (lägg bara in inställningarna i Google Home-appen och klicka på Anslutna Bluetooth-enheter under Enhetsinställningar).

Ett alternativ mot att använda Bluetooth på Android-enheter är att välja Avspeglings- enheten under Konto-fliken vilket innebär att allt ljud från telefonen kommer castas till Google Home.

För att verkligen ta kontroll över dina önskemål med underhållning så kanske du vill ansluta Chromecast till din TV. Aktivera tjänsterna som du använder mest– Netflix eller Viaplay, till exempel– och sätt enkelt igång en spännande kväll bara genom att säga «Hej Google, spela «Bird Box» på Netflix».

Händer som håller i en smartphone framför ett stort hus, med symboler över bilden som symbolisera olika smartfunktioner.

Få kontroll över hela ditt hem

Sakerna som Google Home kan göra helt själv är verkligen fantastiskt. Men det är bara början: När du lägger till andra smarta enheter kan du ta full kontroll över ditt hem genom Google Home. Smart belysning, säkerhetssystem, musiksystem, dammsugare, Smart TV, dörrlås, värme. Fler och fler enheter tillkommer och är redo att prata med Google Home.

Tack vare produkter från välkända märken som Philips Hue, Nest, Logitech och LIFX kan du nu bygga ett komplett smart hem - med Google Home som mittpunkt.

Du kan se den ständigt växande listan över tillgängliga smarta hemprodukter här.

För att vara säker på att dina röstkommandon hörs i hela hemmet kan du ställa in flera Google Home-enheter - både Google Home och Google Home Mini fungerar fint tillsammans. Du kan läsa mer om skillnaderna mellan Google Home och Google Home Mini i vår guide. Med flera Google Home-enheter anslutna i ditt hem, kommer du även få ett välfungerande multiroom-ljudsystem!


En pappa som håller sin leende dotter på sina axlar..

Dela upplevelsen

Vare sig du bor tillsammans med dina vänner eller familj, så har du kanske olika förväntingar på vad Google Home ska göra för dig. Som tur är så kan Google Assistant skilja på personer genom deras röster med ”Röst-macth”, som gör det möjligt att ge er skräddarsydda resultat.

För att lägga till en andra (eller tredje, fjärde, etc.) användare till dina Google Home-inställningar, frågar du dem helt enkelt att installer Google Home-appen på deras telefon och följa instruktionerna. Se till att lägga till dem till ditt hushåll genom att lägga till deras Gmail-adresser i Google Home-appen.

Med ”Röst-macth” inställt på rätt sätt kan varje användare lägga till event i kalender, lägga in påminellser osv-. – och Google Home kommer inte avslöja dem till de andra användarna. Varje användare kan även ansluta deras egna underhållnings-tjänster och abonnemang, så att de kan spela deras egna spellistor – och mycket mer. .

En Google Home Mini-högtalare bredvid en spegel och ett handfat..

Den intelligenta vardagen

Om du verkligen vill dra nytta av allt som Google Home har att erbjuda, borde du prova att använda Google Assistant i din vardag för att göra dina rutiner lite enklare (och kanske lite roligare).

Du kan be Google Assistant att väcka dig vid en viss tidpunkt med en speciell radiostation eller låt. Du kan be om att få en påminnelse om något. Du kan få reseförslag och avgångstider för transport. Eller lägga till något i din kalender eller inköpslista. Om du är lite mer tekniskt kunnig kan du skapa fler avancerade rutiner och få all magi att hända genom att bara säga "Hej Google, jag är hemma!"

Hur du än väljer att använda Google Home och hur mycket du anpassar olika funktioner, är det magi att spontant kunna fråga eller be den om något när det behövs - utan att behöva fumla med telefonen.