Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Hitta den perfekta stekpannan

Guide - Hitta den perfekta stekpannan

Ska du förbereda en stek, ska du steka ägg eller fisk – då kommer du alltid behöva en pålitlig stekpanna. Med olika ändamål kommer också olika behov. Kanske du behöver en stekpanna som snabbt är redo att stekas i, eller kanske en som maten inte bränns i. Här på sidan hittar du allt du behöver i jakten på den perfekta stekpannan.
Hitta den perfekta stekpannan

Gjutjärnsgrytor och pannor

Ska du laga mat som krävs att den steks vid hög värme är gjutjärnspannor eller grytor det solklara valet. Gjutjärn har hög kvalitet och kommer därför hålla i många år. Materialet ser till at värmen fördelas jämnt och fungerar perfekt för tillagning av köttbitar, fet fisk och grönsaker. I en järnpanna kommer maten stekas, inte kokas. En gjutjärnsgryta är perfekt om du ska laga grytor, soppor eller om du ska koka kött.

 Hitta den perfekta stekpannan

Stålgrytor och pannor

Stålpannor- och grytor tål extremt hög värme och kan steka mycket mat på en och samma gång. Stål är också enkelt att hålla rent, och det är tåligt så att du inte får repor, bucklor eller andra krokigheter. Stålpannor passar till de allra flesta råvaror, men den reducerade värmespridningen gör att pannan inte passar bra till mjölk, ägg eller mager fisk.

Hitta den perfekta stekpannan

Aluminiumsgrytor- och pannor

Aluminium är extremt behändigt då det är så lätt, samtidigt som det leder värme 15 gånger bättre än stål. Aluminiumsprodukter är enkla att hålla rent, samt har en beläggning som gör att det är svårare att bränna fast maten. Aluminiumspannor är perfekta för stekning på låg till medels värme och passar utmärkt till snabba maträtter. Aluminiumsgrytor ser man inte alldeles för ofta på marknaden, men aluminium används gärna som kärnan i stålgrytor då det leder värme väl.

 Hitta den perfekta stekpannan

Wokpanna

Älskar du asiatisk mat, eller tycker du helt enkelt om att blanda all mat i en stor panna är en wokpanna perfekt för dig. Tillaga ingredienserna vid hög värme och blanda runt allting snabbt och enkelt. Du har bra översikt om du tillagar ris, grönsaker och annat snacks.

Hitta den perfekta stekpannan

Kidzdesignlab

Från Kidzdesignlab kommer det både stekpannor, grytor och andra produkter som gör det enklare för barnen att bidra i köket. Produkterna är anpassade för barnhänder och är utrustade med små detaljer som gör deltagandet tryggt och inspirerande.

Hitta den perfekta stekpannan

Pannkakspanna

Älskar du pannkakor? Då är denna pannan perfekt för dig. Låga kanter ger dig smidig åtkomst till pannkakorna och gör det ännu enklare att vända pannkakorna så som du önskar. En pannkakspanna ger dig snabbt värmefördelning, och med lite övande är du snart vändmästare.