Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
En hand som håller TikTok-loggan

TikTok: Allt du behöver veta

TikTok har tagit världen med storm och fått folk att dansa, göra utmaningar och dela roliga vardagsögonblick med vänner och främmande. Barn och vuxna älskar det, men hur lätt är appen att använda? Och vad gör den egentligen? Vi har svaren!
TikTok-ikoner

Vad är TikTok och hur fungerar det?

TikTok är en videodelningsapp som låter dig filma korta snuttar som du kan justera med filter, effekter och musik före du delar din skapning med världen.

En av många höjdpunkter med TikTok är att du kan använda låtar och ljud i dina videor, och just därför har TikTok varit med på att skapa många av årets hetaste danstrender - från det enklaste till det lite mer… komplicerade. Men TikTok är inte bara dansvideor, sång och skoj - appen är också en perfekt informationskanal, vare sig det gäller växter- och trädgårdstips eller kosthåll och träning.

Fantasin sätter inga gränser - lägg upp, dela, kommentera och gilla! Kanske du blir den nästa TikTok-stjärnan?

Hur filmar man en video på TikTok?

Efter att du har laddat hem appen och skapat ett konto är du redo att komma igång. Om du lägger in lite info om dig själv i din bio är det lättare för andra att veta vem du är. När du har gjort det är du redo att upptäcka TikTok, samt lägga ut din första video.

Behöver du information, folk att följa eller lätt underhållning är det bara att utforska ”For you”-sidan, eller välja ”Discover” för att utforska hashtags och söktermer. Du kommer nog överraskas över hur många roliga videor som finns.

Har du massvis av inspiration och idéer är det bara att komma igång:

  • 1: Tryck på «+» längst ner i appen
  • 2: Välj «Sounds» i toppen och välj din favorit
  • 3: Utforska och välj en effekt under «Effekter». En favorit är «Squad» - testa själv och se!
  • 4: Filmandet kan börja. Kolla in i kameran och förbered dig för 15-60 sekunder i rampljuset
  • Nöjd med resultatet? Då kan du trycka «Next» och «Post»

Grattis! Din första TikTok är LIVE!

Hur blir man populär på TikTok?

En hand med en telefon med TikTok på skärmen

Det finns inget konkret svar på hur du går viralt, eller hur du kan få miljontals följare. Vissa enkla knep finns det dock för att öka din popularitet - och kanske bli det nästa TikTok-stjärnskottet.

Jobba med din bio Här lär folk sig känna dig, så se till att du ger ett genuint intryck. Fokusera på saker som är unikt med dig, så att folk med liknande intressen kan se att det är värt att följa just dig, och få in det unika i ditt innehåll.

Hashtags Du känner kanske till det här från Twitter och Instagram. Relevanta hashtags gör dig enklare för folk att hitta dina videor. Undrar du vilka du kan använda är det smart att använda de du själv hade sökt på.

Tre tjejer filmar en TikTok

Hoppa på trender Vissa videor är mer populära än andra, så försök att följa trender och hoppa på dem. TikTok har en egen sida för sökningar där de största trenderna poppar upp, så att du kan hålla dig uppdaterad.

Övning ger färdighet De store TikTok-stjärnorna har inte bara unika idéer, men en utmärkt presentation. Öva, testa och utmana dig själv. Använda en av de många effekterna och acceptera att det tar tid att bli bäst.

Det viktigaste av allt är ändå att vara dig själv, fokusera på det unika och spela på något du tycker om. Visa respekt, ha kul och låt inte andra påverka dig att filma något du inte vill.

Lycka till

Läs mer om Elgigantens produkter: