Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Årets hetaste TV-trender

Ett fullspäckat idrottsår står för dörren – då väljer många att uppgradera vardagsrummets kronjuvel. Större, smartare, snyggare är tre ledord som sammanfattar årets tv-trender. Tommy Ahlvin, produktchef och George Amid, säljledare på Elgiganten berättar om det senaste på TV-fronten. 

1. TV:n växer - 55 tum vanligast

55-tummaren har länge varit den vanligaste vardagsrums-TV:n i de svenska hushållen, men i takt med att ännu större TV-apparater har blivit både billigare och mer tillgängliga flyttar de stora flaggskeppen in i fler och fler hem. I dag är det efterfrågan på 75-tumsapparater som ökar allra mest. Vad driver försäljningen av dessa stora TV? Tommy Ahlvin, produktchef för TV har svaret:

– Utbudet har ökat kraftigt samtidigt som prislappen i många fall dykt nedåt. Under 2017 sålde vi ca 400% fler TV i kategorin 71-80 tum jämfört med 2016, säger Tommy Ahlvin.

2. TV med nya, häftiga koncept

Under 2017 såg vi häftiga lanseringar från dom största aktörerna. Samsung The Frame är en slags mix av tavla och TV. LG OLED Wallpaper som är en extremt tunn och slimmad TV som knappt sticker ut från väggen den monterats på. På CES i Las Vegas visade LG upp en upprullningsbar OLED och Samsung en gigantisk 146-tums TV kallad "The Wall".

3. Nya TV med OLED & QLED

Flera aktörer har hoppat på LG:s OLED-tåg, nu senast Philips och Sony. Samtidigt slipar Samsung på sin rivaliserande QLED-teknik. Båda teknikerna utlovar djup svärta och en sprakande färgupplevelse. Är man ute efter bästa möjliga bildupplevelse väljer man någon av dessa. OLED vinner med sin svärta medan QLED vinner med sin ljusstyrka.

4. Smart-TV med röststyrning

Att styra TV:n med rösten är i sig inget nytt. Flera av de stora aktörerna har erbjudit detta i flera år, men det kommer ta fart i år när Google Assistant, Amazon Alexa och Samsung Bixby byggs in i TV-apparaterna. I framtidens smarta och uppkopplade hem är tanken att du ska kunna be din TV sätta igång en kopp kaffe.

5. Bättre ljud till din TV med soundbar

Soundbar har tagit över tronen som den mest populära hemmabiolösningen, och det är lätt att förstå varför. Utbudet är stort och det finns en modell för så gott som alla, dyr som billig. Högtalaren tar liten plats men har kapacitet att erbjuda en fantastisk hemmabioupplevelse.

– Soundbars är på uppåtgående trend både i Sverige och Norden. Kunderna uppskattar att man kan dundra med häftigt ljud utan att behöva bygga in hela vardagsrummet med högtalare och kablar, säger Tommy Ahlvin.


3 tips till dig som köper TV

  1. Våga satsa på 4K UHD.  Köp  en tv med Ultra HD och HDR så är du redo när formatet blir allt vanligare. 

  2. Tänk igenom dina behov. Vad ska du använda tv:n till? Vilka är de viktigaste funktionerna? Hur ska det se ut hemma? Mät så att TV:n får plats!

  3. Ta hjälp av en säljare. Elgiganten har massor av kunnig personal som är proffs på ljud och bild. Våga fråga!


Läs mer om våra produkter här: