Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Årets hetaste TV-trender

Årets hetaste TV-trender 2020

Större skärmar, snyggare design och 8K. Det är ledorden som präglar årets TV-trender 2020. Framför allt ökar användningen av streamingtjänster och det är såklart via TV:n som du får den absolut bästa medieupplevelsen.

I flera år har utvecklingen gått mot att fler köper allt större TV-apparater. På teknikmässan CES i Las Vegas i januari visade TV-tillverkarna en rad gigantiska modeller och många släpps på marknaden redan i år. Trenden mot allt större apparater fortsätter och 55-tummaren får en tuff match mot 65-tums-TV:n som i år väntas växa mest bland nyköpskunderna.

– Vi ser ett stort intresse för TV och framför allt för större modeller. Kanske kan 65-tummaren gå om 55-tummaren och bli den mest populära TV-storleken, säger Tommy Ahlvin, Försäljningschef på Elgiganten.

Samsung QLED

Design och smarta funktioner allt viktigare

Design och smarta funktioner blir allt viktigare vid val av TV. Idag finns det ett stort utbud av TV-apparater med ramar och fot i olika färgvarianter förutom den standard-svarta. TV:n blir också en alltmer integrerad del av det smarta hemmet där du ska kunna koppla ihop Google Home och exempelvis styra fjärrkontrollen med rösten.

– Röstassistenter är här för att stanna och TV:n kan i många fall fungera som en central punkt för ditt smarta hem, säger Tommy Ahlvin.

Samsung QLED TV

QLED eller OLED – konkurrensen driver utvecklingen

Våra ändrade medievanorna innebär inte att vi tittar mindre på film och intresset är fortsatt stort för nya TV-apparater. Det som bidrar till att driva på TV-utvecklingen är konkurrensen mellan Samsung QLED och LG OLED. Allt fler börjar förstå de olika teknikerna och är intresserade av att uppgradera sina TV-apparater.

Rätt teknik hela vägen för bästa kvalitet

Allt fler modeller har också 8K-upplösning och det ser ut att bli det nya standardformatet på sikt. George Amid är säljledare på Elgiganten Barkarby. Han tycker att det är intressant att det i år kommer så många nya TV med häftig och nyskapande design. Dessutom har många nya modeller en helt annan bildkvalitet än tidigare. Man upplever mer detaljrikedom och bättre djup i bilden i dagens modeller. Men en sak som många kunder bortser ifrån är att det inte räcker att köpa den bästa TV:n för att få maximal bildkvalitet om man inte har rätt signal och rätt abonnemang.

– Det spelar inte så stor roll om du har bästa TV:n om du inte har rätt tekniska förutsättningar i övrigt. Netflix har till exempel tre olika abonnemang och det är bara premiumabonnemanget som levererar ultra-HD-signal där du får den skarpaste bilden på 8 miljoner pixlar. I princip alla nya TV-apparater kräver en bra signal för att man ska kunna uppleva den bästa bildkvaliteten och tekniken i TV:n. Digital-TV med HD-kanaler är nästan ett krav och vi erbjuder detta från alla stora aktörer på marknaden. säger George Amid.

Säljare hjälper kund hitta rätt TV
Tips till ditt TV-köp

1. Satsa på 4K Ultra HD

1.Köp en TV med UHD (Ultra HD) och HDR (High Dynamic Range) så att du är redo när formatet blir allt vanligare.

2. Tänk igenom behoven

Vad ska du använda TV:n till? Vilka är de viktigaste funktionerna? Hur ska det se ut hemma? Mät så att TV:n får plats!

3. Smarta funktioner

De flesta TV-apparater som säljs är smarta, men vissa är smartare. Tänk på att kontrollera så att det går att ladda ned svenska streamingappar som SVT Play och TV4 Play.

4. Ta hjälp av en säljare

Elgiganten har massor av kunnig personal som är proffs på TV, ljud och bild. Och det finns inga dumma frågor. Våga fråga!