Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Testa Virtual Reality hos Elgiganten

Testa Virtual Reality på Elgiganten

Testa VR med Elgiganten 

På Elgiganten tycker vi att Virtual Reality är superspännande. Är du också intresserad av Virtual Reality så ska du hålla koll på den här sidan. Här håller vi dig uppdaterad om det senaste inom Virtual Reality. Köp din utrustning på Elgiganten!


Virtual reality betyder att man upptäcker saker genom våra datorer och saker som inte finns i verkligheten. Du kommer troligtvis aldrig promenera på månen, simma med delfiner eller springa 100 meter på olympiska spelen samt sjunga på scenen med U2. Men genom virtual reality kan du göra alla dessa saker utan att lämna ditt hem.

Vad är Virtual Reality?

Virtual Reality är ett koncept som öppnar en helt ny värld. Just nu är spel och video störst inom Virtual Reality men möjligheterna med Virtual Reality är oändliga och kommer sannolikt att prägla både sociala medier och sättet du interagerar med andra på nätet.
Till exempel har IKEA lanserat en Virtual Reality-app som ger dig möjlighet att uppleva ditt nya kök i 3D. Du kan alltså gå omkring i ditt nya kök, utforska ytorna, öppna skåp och lådor innan ditt gamla kök ens har rivits. Inte nog med att du kan utforska ditt nya kök innan det är monterat, du kan också uppleva köket från ett barns synvinkel eller till och med en katts!

Utforska Virtual Reality på Elgiganten

Testa Virtual reality på Elgiganten

HTC Vive

Med HTC Vive får du en upplevelse utöver det vanliga. Med glasögonen äntrar du en 3D-värld där du kan röra dig helt fritt. Med de smarta handkontrollerna kan du vara aktiv i ditt nya universum. Något som är helt unikt och gör att HTC Vive anses vara det mest avancerade inom Virtual Reality hittills. HTC Vive består av ett headset, två trådlösa kontroller samt två sensorer.

  • HTC Vive är stabil, bekväm och användarvänlig
  • Produceras i samarbete med Valve
Testa Virtual reality på Elgiganten

PlayStation VR

Med ett Virtual Reality headset från PlayStation kommer du rakt in i spelet och din 3D-upplevelse blir helt unik. Med 360-graders synvinkel och 3D-surroundljud blir Virtual Reality-upplevelsen både imponerande och realistisk. Bilderna är kristallklara, väntetiden kort och de visuella effekterna har en hastighet på upp till 129 fps (bilder per sekund). Virtual reality-headsettet är kompatibelt med PlayStation 4.

  • Enkel att koppla till din PS4
  • Var social med PlayStation VR Social

Testa Virtual Reality på Elgiganten

Samsung Gear VR

Upplev spel och videos på mobilen på ett helt nytt sätt! Enheten kan styras med finger- eller huvudrörelser. När du använder glasögonen får du hela tiden meddelanden om inkommande samtal och textmeddelanden. Samsung Gear VR är kompatibel med Note 5, s6, s6 Edge/Edge+, S7, S7 Edge och A5 från Samsung.

  • Virtual Reality på telefonen
  • Väger bara 318 gram
  • Ett billigt alternativ

Fler aktuella Virtual Reality-upplevelser

Oculus Rift

Oculus Rift ger dig möjlighet att uppleva den virtuella världen på ett helt nytt sätt. Du kan spela spel, se på film eller hänga med dina kompisar i en virtuell värld. Oculus Rift består av ett set med glasögon, en sensor som följer dina huvudrörelser, en handkontroll och de sladdar du behöver. Oculus Rift var från början ett Kickstart-projekt men har sedan dess köpts upp av Facebook.
Läs mer om Oculus Rift här:

Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens är inte några vanliga Virtual Reality-glasögon. Glasögonen använder kamera- och sensorteknik för att registrera omgivningarna i verkligheten, för att sen med hög kvalitet kopiera in dem i den virtuella världen. HoloLens är en självständig teknologi som inte behöver kopplas till den annan teknologi för att användas. Glasögonen har en Bluetooth-funktion som gör att de kan kopplas till exempelvis en kontroll. Glasögonen styrs med handrörelser.
Microsoft HoloLense kan för närvarande inte köpas på Elgiganten.

Oändliga möjligheter med Virtual reality-teknologi.

Video i den virtuella världen

Det unika med att se en Virtual Reality-film är att det känns som om du är med i filmen! Det är fint att leva sig in i en film men när det simmar hajar över huvudet eller plötsligt står på toppen av ett berg då blir kicken något extra. De bilder som används till att göra de här filmerna är tagna med 360-kamera eller 3D-designers.

Spela i den virtuella världen

Den virtuella världen har alltid varit tänkt att användas till spel. Vi känner tidigare till 3D-spel men spel i Virtual Reality är på en helt annan nivå. Oavsett var du beger dig är du en del av spelet. Det finns redan nu Virtual reality-spel på marknaden men med den teknologi vi har i dag kommer det sannolikt komma många fler.

Nyttovärde med den virtuella värden.

Virtual Reality har länge varit förbehållet spel och film men som utvecklingen är nu kommer Virtual Reality också kunna användas till annat. Med Virtual reality kan man bl.a. utforska kroppens inre eller vandra runt i Google Maps Street View.

På Elgiganten tycker vi att Virtual Reality är superspännande. Är du också intresserad av Virtual Reality så ska du hålla koll på den här sidan. Här håller vi dig uppdaterad om det senaste inom Virtual Reality. Köp din utrustning på Elgiganten!

Senast uppdaterad 2017-01-02 10:26:51