Hoppa över till innehållet Hoppa över till navigationsmenyn

Besök i hjärtat av Elgiganten 

 

 

Distributionscentret i Torsvik

Stegräknaren visar 6000 steg och närmar sig fyra kilometer. Vi har tagit en rundtur i Elgigantens hjärta - Nordens kanske modernaste lager.

Elgigantens distributionscenter i Torsvik, strax söder om Jönköping, är en av nycklarna till Elgigantens låga priser. Med alla produkter samlade på samma lager, fungerar det som ett mellanled mellan leverantörernas fabriker och alla våra varuhus, och vidare till dig som slutkund. Arbetet på distributionscentret är en uppvisning i effektiv logistik! Distributionscenteret har bland annat egen järnväg, så att ett helt tåg med varor kan köra ända in på lagret och lossas. Utöver detta så finns en mängd lastbilsplatser, där varor både kan levereras och tas emot. Varje dag är det i genomsnitt Varje dag är det i snitt 75 lastbilslaster, och årligen så sickas över en miljon paket härifrån. Under högsäsong så lämnar en lastbil med varor från vårt huvudlager var 9:e minut - dygnet runt!Stort som 14 fotbollsplaner

Storleken på vårt centrallager är hela 95 000 kvadratmeter – nästan som 14 fotbollsplaner. Vissa produkter står på pallar, men är packade så effektivt att det knappt är något utrymme alls mellan paketen. Det kräver enormt duktiga truckförare för att snabbt och effektivt kunna transportera dessa pallar från sin plats till avlastningsplatsen, där varan packas, och skickas antingen till ett ett av våra varuhus eller till slutkund. Under högsäsong anställs upp till 250 extra medarbetare, för att hinna med att packa och skicka alla beställningar i tid.


Nu ännu större!

Detta är dock bara början. I slutet av 2016 stod vårt nya lager på ytterligare 12 000 kvadratmeter klart. Det nya lagret, som alltså är en utbyggnad av det ursprungliga lagret, är en av de största enskilda investeringen i bolagets historia. Investeringen visar på hur viktig logistiken är för oss. Tack vare detta så kan vi nu leverera ännu snabbare och mer effektivt än vad som tidigare var möjligt.

Du som företagare kan enkelt göra dina inköp direkt online, och sedan få beställningen levererad till din företagsadress, utan att försändelsen behöver skickas till något av våra fysiska varuhus först. Samtidigt så levererar vårt distributionscenter även varor till alla våra 425 varuhus, spridda över hela Norden. I tillägg till detta så levereras större varor även till olika knutpunkter, innan de levereras vidare till slutkunden. Idag levererar vi varubrev, mindrepaket till privat- och företagsadresser, leveranser av större varor via transporörer, och vi arbetar hela tiden på att erbjuda nya och smidiga leveranstjänster som passar våra slutkunder.

Distributioncentret, Elgigantens hjärta, är redo att skicka varor till dig som kund på ett snabbt, miljövänligt och effektivt sätt - oavsett var du befinner dig.

Let’s do business.