Hoppa över till innehållet Hoppa över till navigationsmenyn

 

Kvinna med hörlurar som jobbar på en dator i ett mötesrum där kollegor pratar med varandra i bakgrunden

 

 

Brusreducerande hörlurar för jobbet

 

 

Brusreducerande hörlurar är en utmärkt lösning för bullriga kontorsmiljöer och jobbresor. Hörlurar med Active Noise Cancelling (ANC)-teknologi blockerar omgivningsbuller effektivt. Fokusera på ditt arbete utan störningar, koppla av under en långflygning och hantera telefonsamtal utan att bli störd - oavsett var du är.Det finns många alternativ om du letar efter hörlurar som stänger ute buller. Se till att välja en modell som passar dina behov. Tekniken Active Noise Cancellation (ANC), eller aktiv brusreducering som det heter på svenska, gör att man kan stänga ute en hel del ljud, men inte allt. ANC-tekniken är bra på att stänga ute bastoner men inte lika effektiv när det gäller högfrekventa ljud. Orsaken är att elektroniken måste uppfatta ljuden utifrån och neutralisera dem innan de når högtalarkomponenterna i realtid.

 

Kvinna med hörlurar som kollar på sin mobil på ett flygplan.

 

Dämpar bakgrundsbuller

Du kan sitta på ett flygplan och dina hörlurar eller in-ear-hörlurar med ANC kan stänga ute motorbullret. Men du kan inte stänga ute ljudet från det gråtande barnet tre rader bakom trots att de flesta nog gärna skulle vilja det.

Hursomhelst skyddar du hörseln eftersom du inte behöver vrida upp volymen så högt för att överrösta motorbullret. Du bör även fundera över hur länge du kommer att ha hörlurarna på dig med tanke på bekvämligheten.

Utanpåliggande hörlurar är bekvämare än in-ear-hörlurar om man ska ha på sig dem länge. Om du ska flyga långt eller vistas i ett öppet kontorslandskap i flera timmar, rekommenderas utanpåliggande hörlurar. Sådana finns både med och utan sladd. När du ska träna är in-ear-hörlurar ett bättre alternativ. Se bara till att själva pluggarna passar i dina öron och att det läcker ut så lite ljud som möjligt. Ta dig tid i butiken så att du hittar rätt storlek och slipper få besvär senare.

 

 

Man med hörlurar som sitter vid ett skrivbord och jobbar på sin dator

 

Batterikapacitet

Oavsett vilken modell du väljer bör du kontrollera batterikapaciteten. Batteritiden kan variera från sex timmar till det dubbla eller ännu mer. Batterikapaciteten är därför en viktig faktor. Fundera också på om du vill ha en trådlös modell eller inte.

Det finns hörlurar med ANC-teknik i olika prisklasser. En trådlös modell kan kosta ungefär dubbelt så mycket som hörlurar med sladd. Det är dina behov och din plånbok som avgör. Vissa trådlösa hörlurar och in-ear-hörlurar kan anslutas med sladd när batteriet tar slut.

Urvalet av hörlurar

Det blir mer och mer vanligt att folk har både utanpåliggande hörlurar och in-ear-hörlurar och använder dem vid olika tillfällen. Oavsett vilken modell du väljer bör du prova hörlurarna i butiken för att se att de passar dig och känns bekväma. Samtidigt som ANC-tekniken ger en mycket bättre lyssningsupplevelse är det viktigt att komma ihåg att det inte alltid är lika smart att stänga ute allt ljud. Du kan hamna i farliga situationer om du inte uppfattar vad som händer runtomkring dig, exempelvis i trafiken.