Hoppa över till innehållet Hoppa över till navigationsmenyn

En man och en kille sitter vid skrivbord

Hur gör man hemmakontoret mer effektivt?

Många har jobbat hemifrån nu i flera månader, och kommer fortsätta göra det en period framåt i tid. Men för många så har detta varit en utmanande period. Det kan vara svårt att upprätthålla god kommunikation mellan de anställda på kontoret och de som jobbar hemifrån, samt hur man ska hålla en god ton med kunder och klienter när man inte kan mötas fysiskt. Många är vana att regelmässigt besöka sina kunder, och att säkerställa ett bra samarbete mellan kunder och medarbetare är essentiellt i denna krävande period.

Med denna artikel vill Elgiganten hjälpa dig på vägen till ett bättre hemmakontor, så att du kan jobba effektivt hemifrån.

Uppgradera hemmakontoret

På kontor finns det ofta möteslokaler med utrustning, men har dina medarbetare och kollegor rätt utrustning för att kunna jobba hemifrån eller borta från kontoret? Att hålla kommunikationen igång med team som jobbar hemifrån med kollegor som jobbar på kontoret är busenkelt med rätt utrustning för videokonferenser. Under hitta du tre konkreta områden som låter dig uppgradera hemmakontoret.

Två personer i möte med fjärde person online

Videokonferenser hemifrån

Det finns flera anledningar varför onlinemöten kan vara en fördel för både företaget och för de anställda. Några av anledningarna är bland annat att professionell utrustning för onlinemöten kan styrka samarbetet mellan olika kontor, förbättra processer och höja produktiviteten.

Läs mer om hur du uppgraderar mötesrummet hemma och på kontoret här.

Två händer på ett tangentbord illustrerat av ett lås

Professionella datorer

En bra dator är det viktigaste verktyget för många. Med Windows 10 Pro får du fler funktioner att jobba mer effektivt, men viktigast av allt - ökad säkerhet. Läs mer om Windows 10 Pro samt hur Microsoft 365 kan förbättra samarbete i vår artikel här.

Behöver du en ny dator kan du köpa en Lenovo ThinkBook. Dessa datorer är lätta och kraftfulla, samt har det du behöver för arbete och underhållning. Läs mer om Lenovo ThinkBook 14 och 15 här.

Kvinna sitter framför dator och pratar i telefon

Utrustning för ergonomiskt och effektivt jobb

Det underlättar så mycket med rätt utrustning när man jobbar hemifrån. Både så att du slipper lägga tid på teknikstrul, men också för att säkra god ergonomi.

Logitech har ett brett sortiment med utrustning, och du kan läsa om sex produkter från Logitech som hjälper dig få bättre ergonomi här.

En kvinna vid sin laptop med ett barn bredvid sig

Vi hjälper dig med att uppgradera hemmakontoret

Vi har all elektronisk utrustning som du och dina kollegor kan tänka sig ha behov för, både hemma, kontoret eller för mötesrummen. Läs våra artiklar för att hitta inspiration, eller fråga oss! Vill du läsa mer om hemmakontor och få tips till god ergonomi kan du läsa om hur du uppgraderar hemmakontoret i vår artikel här.

Och sist, men inte minst - kom ihåg kaffet.

Skapa ett företagskonto

Med ett företagskonto hos Elgiganten Företag får du flera fördelar:

Fakturabetalning: Välj att betala dina köp mot 30 dagars kostnadsfri faktura.

Gör alla dina inköp på ett ställe: Med ett brett sortiment kan du hos Elgiganten Företag köpa all utrustning på ett och samma ställe.

Fler möjligheter för handel: Bestäm själv var du handlar, online, via telefon, mejl eller i ditt närmsta Elgiganten varuhus.

B2B-nyhetsbrev: Genom att skapa ett företagskonto får du vårt nyhetsbrev fyllt med kampanjer, erbjudanden och produktnyheter samt inspirationsartiklar.

Hitta mer information om fördelarna, samt du registrerar ett företagskonto här.