Hoppa över till innehållet Hoppa över till navigationsmenyn
topbanner-2019-v06-visma-case-1420x400.png

Gemensam köpkraft ger lägre priser

Visma Advantage pressar priser åt er. Har ditt företag svårt att få till rabatter och förmånliga avtal? Via Visma inköpstjänst kan du till exempel få rabatt på hela Elgigantens sortiment.

Som litet eller mellanstort företag är det ofta svårt att få tillgång till bra priser på inköp. Man har inte det stora företagets upphandlingsvolymer, utan måste förhandla individuellt med alla inköpsställen för att eventuellt få till någon inköpsrabatt.

Det finns bättre lösningar. Du kan till exempel få rabatt på hela Elgigantens sortiment – samt hos över 50 andra företag – genom att ansluta dig till Visma Advantage.

Många små får stor kraft

Visma Advantages affärsidé är enkel men smart: Genom att samla ett stort antal mindre företag under ett paraply – Visma Advantage – och låta detta enda företag förhandla med leverantörerna är det enklare att få till förmånliga inköpsavtal.

– Små och medelstora företag har sällan de volymer som krävs för att leverantörerna ska kunna ge någon vettig rabattsats. Vi samlar våra kunders volymer och förhandlar fram avtal till alla våra kunder, säger Daniel Saldenius, leverantörsansvarig på Visma Advantage.

På så vis kan små företag också få tillgång till rabattsatser som tidigare varit förbehållna större företag och organisationer. Visma Advantage har funnits i 16 år och har i skrivande stund 15 000 små och medelstora företag som kunder. Det betyder att man har en stor tyngd och rejäl volym för att kunna pressa priser.

Enklare för alla

Även för leverantörerna förenklas processen då de slipper förhandla med många olika kunder. I och med effektivare prisförhandling och mindre administration för leverantörerna kan priset pressas en smula extra.

Vad är det för slags leverantörer som företag kan komma åt via Visma Advantage?
– Vi försöker att ha en bra bredd. Förutom just hemelektronik har vi partners inom drivmedel, frakt och bud, resor, mobilabonnemang, dryck och frukt, försäkringar med mera, säger Daniel Saldenius.

På Elgiganten får du som Visma Advantage-kund upp till 10% rabatt på hela sortimentet.

Långsiktiga fördelar

Visma Advantage lägger stor vikt vid att avtalen är långsiktiga. – Vi vill ha samarbeten under många år, och arbetar inte med tillfälliga prissänkningar. Vi satsar alltid på avtal med välkända partners som kan leverera pressade priser under flera års tid., säger Daniel Saldenius.

Sammantaget är det en vinnande lösning för såväldet lilla eller medelstora företaget som leverantörerna. Så för att fårabatt på hela Elgigantens sortiment: undersök vilken Visma Advantage-nivå som passar just ert företag.

Visma logotyp

Så fungerar Visma Advantage

Ert företag väljer en tjänst att prenumerera på. Då kan ni också ta del av Visma Advantages förmånliga avtal.

Visma Basic
Basutbud för billigare inköp
Visma Professional
Mellantjänst för större besparingar
Visma Premium
Skräddarsydd lösning för maximal besparing