
Ångugn - Crème brûlée
En riktigt klassisk och lyxig efterrätt.
Ingredienser: (6 pers)
- 6 äggulor
- 1 vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl standardmjölk
- ¾ dl socker
- 1 dl råsocker
GÖR SÅ HÄR
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kornen.
- Blanda grädde, mjölk, vaniljstång och strösocker i en kastrull, låt det koka upp och koka ett par minuter.
- Ta sedan bort vaniljstången.
- Vispa upp äggulorna i en bunke, häll sedan den kokande gräddmjölken droppvis över gulorna under ständig vispning, häll upp krämen i formarna, se till att få med vaniljkornen som annars lätt ligger kvar i botten av bunken, täck varje form noga med plastfolie.
- Baka i ångugnen, 85 grader och ca 30- 35 minuter. Ta ut och låt svalna i kyl.
- Innan servering, strö ett tunt lager råsocker över och bränn av med brännaren.

Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Riktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft

Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Att laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur.

Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
En spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide.

Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.

Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
En riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!

Ungar med ångfunktion

Köksveckor hos Elgiganten
Intresset för mat och matlagning har aldrig varit större, och att lyckas i köket behöver inte vara så svårt med rätt produkter. Vi har produkterna som hjälper dig uppnå dina matdrömmar!

Rekommenderade enkla och goda recept
Prova våra enkla och snabblagade recept. Tips på lättlagade måltider där du kan låta produkterna göra jobbet.