
Ångugn - Crème brûlée
En riktigt klassisk och lyxig efterrätt.
Ingredienser: (6 pers)
- 6 äggulor
- 1 vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl standardmjölk
- ¾ dl socker
- 1 dl råsocker
GÖR SÅ HÄR
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kornen.
- Blanda grädde, mjölk, vaniljstång och strösocker i en kastrull, låt det koka upp och koka ett par minuter.
- Ta sedan bort vaniljstången.
- Vispa upp äggulorna i en bunke, häll sedan den kokande gräddmjölken droppvis över gulorna under ständig vispning, häll upp krämen i formarna, se till att få med vaniljkornen som annars lätt ligger kvar i botten av bunken, täck varje form noga med plastfolie.
- Baka i ångugnen, 85 grader och ca 30- 35 minuter. Ta ut och låt svalna i kyl.
- Innan servering, strö ett tunt lager råsocker över och bränn av med brännaren.

Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Riktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft

Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Att laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur.

Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
En spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide.

Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.

Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
En riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!