Hoppa över navigation
Chef steaming fish in plastic box in a Bosch accent line oven with steam function

Bosch accent | line

– ugnar med ångfunktion

Se alla ångugnarna här

Hur använder man ångugnarna från Bosch accent line?

Tack vare ånga gör de nya Bosch accent line-ugnarna med PerfectSteam Plus det enklare att laga snabbare och hälsosammare måltider. Den uppgraderade ångfunktionen säkerställer exakt temperatur och korrekt fukttryck på upp till 120 grader. Det ger dig en kortare förberedelsetid och tar ännu bättre hand om vitaminerna och mineralerna i din mat. Dessutom gör det det lättare att baka krispiga, fluffiga bakverk eller göra en saftig söndagsstek.

Läs mer om Bosch ångugnar så att du enkelt kan ånga näringsrika, snabba måltider och få krispigt och fluffigt bröd.

Den perfekta ingrediensen för perfekta matlagningsresultat: ånga

Vad kan vara trevligare än doften av nybakat bröd – med en perfekt skorpa på utsidan och fortfarande fluffig på insidan? Eller en perfekt söndagsstek, saftig på insidan och krispig på utsidan? Det är enkelt när du använder ångfunktionerna i Bosch-ugnarna.

Så här använder du ångfunktionerna:

Utforska Bosch accent line-ugnar med ångfunktion

Se alla accent line-ugnar med SteamPlus
     
     
     
     
     
     
     

Recept på hembakat surdegsbröd

Ingredienser till 1 limpa med ca 30 skivor:

Färskt surdegsbröd serveras på ett bord

Fördeg:
50 g hemgjord surdegsstartare eller få den från ditt lokala bageri
375 g rågmjöl (typ 1150)
375 ml ljummet vatten

Bröddeg:
350 g rågmjöl (typ 1150)
300 g vetemjöl (typ 405 eller 550)
20 g torkad jäst
1 msk honung
250 ml ljummet vatten
20 g salt

Gör så här:

  1. Mata surdegen dagen innan: Blanda surdegsstartaren med rågmjöl och ljummet vatten i en skål. Låt stå i 24 timmar på en varm plats.
  2. Dagen efter: ta bort 50 g av surdegsblandningen och spara till annat bröd. Lägg i resterande surdegsblandning i en skål med resten av bröddegens ingredienser förutom saltet och knåda tills degen är slät. Täck över och låt jäsa i 40 minuter på en varm plats.
  3. Knåda ner saltet i den jästa degen, forma en limpa, strö lite mjöl i formen (eller använd bakplåtspapper) och lägg brödet ovanpå. Låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Baka brödet enligt anvisningarna.
  5. Låt det färdiggräddade brödet svalna på galler.

Inställning: Level 2
Hot air: 220°C
Steam addition: Level 3
Baktid: 15 minuter

Därefter:
Hot air: 180°C
Baktid: 50-60 minuter

Receptet hittar du i Home Connect-appen bland massor av andra läckra rätter du kan prova!