Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Ångugn: 100 grader, fullånga
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.
Tips!
-Sätt in ett helt bleck under det perforerade med potatisen för att slippa potatisstärkelse på ugnsbotten.
-Rör i smöret under bryning för att undvika att smöret bränns vid.
Ingredienser: (4 pers)
- 900 g mjölig potatis
- Ca 2,5-3 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- Nymald peppar
- Riven muskotnöt
- Brynt smör
- 150 g smör
- 1 kruka salvia
- ½ tsk salt
- Till servering
- 100 g parmesan
- Hackade hasselnötter
GÖR SÅ HÄR
- Skala potatisen, dela dem i fyra och ångkoka i perforerat bleck, 100 grader, 100% ånga i 20-25 min.
- Pressa den varma potatisen genom en potatispress. Blanda med ägg och smaksätt med salt, peppar och muskot. Tillsätt mjölet, lite i taget, till en smidig deg.
- Rulla degen till fingertjocka rullar och skär dom i 2 cm bitar. Räffla varje bit med en gaffel. Lägg bitarna på oljade perforerade bleck och ångkoka 100 grader, 100% ånga, 6-8 minuter.
- Lägg smöret i en kastrull och bryn det försiktigt under omrörning tills det har gyllenbrun färg och nötig doft. Lägg ner salviabladen.
- Lägg ner gnocchin i det bynta smöret, riv över parmesan och muskot, strö över hasselnötterna och servera.
Tips!
-Sätt in ett helt bleck under det perforerade med potatisen för att slippa potatisstärkelse på ugnsbotten.
-Rör i smöret under bryning för att undvika att smöret bränns vid.
Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Riktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft
Ångugn - Crème brûlée
En riktigt klassisk och lyxig efterrätt.
Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
En spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide.
Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.
Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
En riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!