Hoppa över navigation
parnis-azimi-dIbPZcftpL8-unsplash

Vad är sous vide?

Sous vide gör det enkelt att tillaga kött med ett lika perfekt resultat varje gång. Använd den här praktiska metoden nästa gång du lagar revbenspjäll till julbordet och undvik julstressen. Här får du en inblick i sous vide och julmat.

Sous vide, ett fransk uttryck som betyder ”i vakuum”, är en gammal matlagningsteknik som länge har använts i industrikök och utav mästerkockar. Processen går ut på att vakuumförpacka råvarorna, företrädesvis kött eller fisk, och långsamt tillaga dem till exakt rätt temperatur med hjälp utav ett vattenbad. Vatten leder värme 23 gånger bättre än luft. Genom att maten tillagas långsamt kan rätt innertemperatur uppnås så att råvaran blir perfekt tillagad. Fördelarna med tillagningsprocessen har gjort den populär i många moderna kök, förklarar Björn Tore Teigen, matrådgivare och ansvarig för ägg och kött hos den norska branschföreningen MatPrat.

Sous Vide och tillbehör

Se alla sous vide