Efter all denna knådning måste degen vila. En halvtimme i kylen, tätt insvept i plast så att det inte torkar ut, och det är klart för nästa steg: pastamaskinen.
Se till att din utrustning är stabil och på en ren yta och kom ihåg att du behöver lite höjd där du arbetar när du gör pastan.
Strö lite mjöl på ytan för att undvika att pastadeggen fastnar på den. Ta sedan en degboll stor som en stor apelsin och använd händerna för att pressa den platt. Forma degen till en rektangel med ungefär samma bredd som pastamaskinens ingångspunkt. Ställ in maskinen på den tjockaste inställningen(0) och kör igenom degen. Om degen visar några tecken på att fastna, strö lite mjöl på den.
Ändra inställningen på pastamaskinen till ett hack tunnare (1) och kör igenom degen. Fortsätt med ytterligare ett hack tunnare (2) och vik degen från slutet till mitten så att du får en jämn, rektangulär pastaplatta med raka kanter. Kör pastan genom maskinen igen på den tjockaste (0) inställningen och upprepa alla steg tills du uppnår önskad tunnhet. Steg 6 är det vanligaste för ravioli, spaghetti och tagliatelle.