Hoppa över navigation

Prata med våra köksspecialister

Boka kostnadsfritt möte
Epoq kök med garantilogotyp

Förbered dig inför planeringsmötet

Visste du att Epoq erbjuder köksplanering både i butiker och online? I butikerna kan du se olika utställningskök och lära känna materialen. Med online-möte kan du planera vårt nya kök hemifrån med ett videosamtal. Det är flexibelt och bekvämt, och du behöver inte gå i butiken om du inte vill. Till den här sidan har vi samlat användbar information om planeringsutnämningen och tips om hur du kan bli förberedd i förväg.

I, L, U eller parallkök– lär dig mer om de olika layouterna

Ett väldesignat kök gör matlagning och bakning enklare och roligare. En smart köksinredning uppfyller dina behov och underlättar arbetet i köket. Därför är det viktigt att använda lite tid på att hitta rätt layout för ditt kök. De vanligaste kökslayouterna är I-kök, L-kök, U-kök och parallellt kök. Dessa köksformer beskriver hur du rör dig i köket och vilka typer av väggar du använder för att bygga rummet.

Arbetstriangeln

"Arbetstriangeln" är ett uttryck som beskriver hur vi arbetar mellan de tre huvudkomponenterna i ett kök: diskbänken, kylen och spishällen. Målet är att arbeta så effektivt som möjligt. Det är därför det är viktigt att överväga hur dessa tre komponenter är placerade i förhållande till varandra.

Genom att rita en linje mellan de tre komponenterna kan du se hur effektivt utrymmet blir. Ju kortare den kombinerade linjen är, desto effektivare blir arbetsytan.