Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Elgigantens guide för val mellan Macbook Air och Pro för studier och jobb

MacBook-guide
Macbook, Macbook Pro eller Macbook Air? Alla tre ser bra ut och alla tre är enkla att ha att arbeta med. De smälter in och kan sömlöst integreras med de digitala enheter du redan har. Så vad skiljer egentligen de bärbara charmörerna från Apple åt och vilken passar bäst för dina behov?

Macbook Air - den flexibla och uthålliga reskamraten

Förutom den fina designen och användarupplevelsen skiljer sig Macbook Air från de andra på i synnerhet två områden. Air är den billigaste i familjen. Dessutom har den klart bäst batterikapacitet. Den kan köras i upp till 12 timmar – eller vara vilande i upp till 30 dagar – på bara en laddning. Macbook Air är drömdatorn för alla som är aktiva och vill ha en Mac för fritid, studier och jobb. Den överlägsna batterikapaciteten, hastigheten och trådlösa räckvidden gör Macbook Air till en fantastisk laptop att ha med sig, oavsett om du ska till skolan, kaféet eller ut och resa. Att skriva på tåget, redigera bilder i soffan eller surfa på Bali – med Air går luften aldrig ur ballongen.

MacBook-guide

Spännande egenskaper

802.11ac Wi-fi, även kallat 5G, ger större trådlös räckvidd och tre gånger snabbare surf. SSD-lagringen går upp till 17 gånger snabbare än lagring på en hårddisk med 5 400 varv i minuten, vilket gör att allt du gör går snabbare.

Läs mer om MacBook Air

Macbook Pro - proffsens val

Även Macbook Pro är otroligt tunn, lätt och smidig – ändå är denna kraftfulla dator mycket robust och klarar mycket krävande uppgifter dag efter dag. Den är snabbare, kraftfullare och lättare än någonsin och den supertunna Retina-skärmens färgåtergivning är unik. Med Macbook Pro kan du jobba med dina idéer på professionell nivå oavsett var du är, om det så handlar om att skapa 3D-modeller eller att koda video ute på fältet. Du behöver inte släpa med dig en extra hårddisk utan kan importera stora filer på ett ögonblick eller utföra flera tunga operationer samtidigt. Pro är datorn för dig som lever för design, ljud- och bildredigering eller dagligen jobbar med andra krävande datauppgifter.

MacBook-guide

Spännande egenskaper

Nya Touch Bar, pekfältet som är inbyggt i tangentbordet, ger dig hela tiden snabb tillgång till det du behöver. Med Touch ID kan du logga in med fingeravtryck och den nya fjärilsmekanismen ger mjukare tangenttryckningar.

Läs mer om MacBook Pro

Macbook – den ultimata laptopen

Macbook är den tunnaste och lättaste bärbara Macdatorn någonsin. Trots storleken och vikten är den ännu starkare nu än tidigare. För att klara detta är alla komponenter designade för att utnyttja kabinettet maximalt. Såväl tunga som lätta arbetsuppgifter utförs snabbt och effektivt och helhetsupplevelsen är överlägsen, bland annat tack vare den nya styrplattan Force Touch med tryckkänslig sensor som gör att du kan styra olika aktiviteter i flera program samtidigt. Macbooken är den ultimata laptopen. Om du tycker att Air är lite för lätt och Pro lite för häftig ger Macbook dig det bästa från båda världarna och mer därtill.

MacBook-guide

Spännande egenskaper

Den värmeavledande grafiten i kombination med den låga strömförbrukningen gör att Macbook inte behöver några fläktar. Därför arbetar den helt ljudlöst. Tangentanslaget är mjukare, styrplattan har förbättrats och det nya nivåindelade batteriet utnyttjar varje millimeter.

Läs mer om MacBook

Senast uppdaterad 2017-08-10 11:46:18