Hoppa över navigation
Office - B2B - people attending a hybrid meeting with laptops and a large screen

Undvik tekniktrubbel i hybridmöten

Helt eller delvis digitala möten är här för att stanna, och hybridmöten har blivit en regelbunden del av vardagen. Hur riggar man tekniken för att undvika dåligt ljud, skärmar som fryser och tid som går åt till att fixa tekniken? Läs mer om hur du kan få smidiga hybridmöten.

Vad är hybridmöten?

Ett hybridmöte är ett möte där vissa deltagare deltar fysiskt och andra digitalt, antingen ensamma eller tillsammans. Hybridmöten har blivit en viktig mötesform och alternativ till det traditionella fysiska mötet. 

Utmaningen med hybridmötena är att förena dem som är fysiskt tillsammans och de som är digitalt på ett bra sätt, så att alla får samma känsla av delaktighet – även de som träffas digitalt. I så fall är det viktigt att tekniken är på plats.  

Olika mötesrum behöver olika system

Skärmarna vi säljer på Elgiganten för mötesrum är inte som vanliga konsument-TV-apparater. De är utformade för att återge videomöten optimalt och för kontinuerlig användning. Skärmarna har ofta en matt yta som förhindrar bländning från solljus och rumsbelysning.

Do's and don’ts för hybridmöten
  • Den som är ansvarig för mötet checkar in i rummet 10 minuter innan mötet börjar för att tekniskt förbereda sig för mötet och se till att allt fungerar som det ska innan mötet börjar. Det är sällan kul att stressa över detta på mötet. 
  • Endast en av deltagarna har ljud och mikrofon (ansluten till rummets utrustning).
  • De som deltar i mötet digitalt använder funktionen för att räcka upp handen när de vill tala. Ju fler deltagare i mötet, desto viktigare är det att ha en mötesledare som kan hålla reda på sina händer.
  • Stäng av ljudet när du inte ska prata, det minskar bakgrundsbruset. Särskilt viktigt med många personer i mötet.
  • För den som sitter digitalt är det viktigt att ha bra hörlurar. Det är särskilt viktigt för mötesdeltagarna att höra dig väl.
  • Om det är många på ett dialogbaserat hybridmöte, och du ibland har en mer lyssnande roll, är det tillåtet att stänga av och sätta kameran på, beroende på hur du bidrar.
Produkter för hybridmöten:
Läs mer