Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
 Har du problem med Chromecast? Prova dessa smarta hacks! Har du problem med Chromecast? Prova dessa smarta hacks!

Har du problem med Chromecast? Prova dessa smarta hacks!

Vad ska man göra när Chromecast inte fungerar som det ska? Till exempel att bilden hackar? Eller att bilden bara är svart på TV:n? Prova dessa knep innan du beställer hem en servicetekniker.
 Har du problem med Chromecast? Prova dessa smarta hacks!

Netflix eller C More?

Tiden då TV-tablåerna styrde våra kvällsvanor är förbi. Med alla streaming-tjänster som erbjuds kan vi själva välja vad vi ska se och när. Google Chromecast är en fiffig liten apparat som gör att du kan streama innehålla trådlöst från datorn eller mobilen till din TV. Om bilden flimrar eller hackar när du använder Chromecast kan det bero på att en inställning behöver ändras. Det är till exempel skillnad mellan USA och Europa vad gäller bildfrekvensen, det vill säga hur många bilder som visas per sekund, även kallat hertz (Hz). I Europa används vanligen PAL-standarden, 50 Hz, medan USA använder NTSC-standarden, 60 Hz. Det betyder att om du har en amerikansk streaming-tjänst som t.ex. Netflix med europeiska inställningar kan det uppstå fördröjningar i bildvisningen. Det här problemet kan du enkelt åtgärda genom att anpassa inställningen till den streaming-tjänst du använder. Chromecast gör tyvärr inte detta automatiskt, men det är lätt fixat. Öppna Google Home-appen på din mobil eller surfplatta. Tryck på ikonen ”enheter” längst upp till höger och sedan på ”inställningar”. Under ”display”, väljer du 50 Hz. Om du inte gör något val kommer enheten att använda 60 Hz.

 Har du problem med Chromecast? Prova dessa smarta hacks!

Felsökning om det är svart i rutan

Gör följande om du inte får någon bild alls på TV:n med Chromecast:

 • Kontrollera att Chromecast-enheten är ansluten till strömkabeln och den medföljande strömadaptern. För bästa resultat, anslut din Chromecast direkt till ett vägguttag.
 • Kontrollera att lysdioden på sidan av enheten lyser och att den HDMI-ingång där Chromecast-enheten är ansluten är vald i inställningarna på din TV.
 • Om det fortfarande inte fungerar kan du prova att starta om Chromecast-enheten. Dra ur strömsladden, vänta några sekunder och sätt tillbaka den igen.
 Har du problem med Chromecast? Prova dessa smarta hacks!

Problem med wifi?

Chromecast kräver en internetuppkoppling för att fungera. Om enheten inte har kontakt med internet kan du prova att återställa den till fabriksinställningarna (även kallat FDR). Inga data kommer att raderas från appen, men du måste gå igenom installationsrutinen på nytt. På baksidan av Chromecast-enheten finns en knapp. Håll den intryckt i minst 25 sekunder. Släpp upp knappen när TV-skärmen blir svart och vänta tills enheten har återställts. Om det uppstod problem första gången du försökte installera Chromecast kan du prova att göra installationen från en annan enhet. Om du använde telefonen kan du till exempel använda en annan telefon eller en surfplatta.

 Har du problem med Chromecast? Prova dessa smarta hacks!

Så här installerar du Chromecast

Med Chromecast kan du streama innehåll från en mobiltelefon eller dator till din TV. Chromecast-enheten ansluter du till HDMI-ingången på TV:n. För att kunna installera Chromecast på datorn behöver du ha den senaste versionen av webbläsaren Google Chrome. Följ installationsguiden. Den visar även hur du installerar Chromecast på din TV.

Läs mer om Chromecast här.

Chromecast hittar du här:

Inga produkter

Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
 • Casta underhållning till din TV
 • Dual-band WiFi-ac
 • Ansluts via HDMI
  
 
 
 • Casta underhållning till din TV
 • Dual-band WiFi-ac
 • Ansluts via HDMI
  
 
Chromecast Audio
CHROMECASTAUD
Chromecast Audio
356
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
 • Strömma musik trådlöst
 • Dual-band Wi-Fi-ac
 • 3,5 mm ljudutgång
  
 
Chromecast Ultra
CHROMECASTULT
Chromecast Ultra
775
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
 • Visa innehåll från mobilen på din TV-skärm
 • 4K UHD, HDR
 • Ansluter genom HDMI