Sista chansen på sommarrean! Se alla deals

Hoppa över navigation
apple-tv-vs-chromecast (1)

Apple TV vs. Chromecast - vad är skillnaden?

Apple TV och Chromecast är två populära streamingenheter som låter dig streama innehåll på din TV. Båda enheterna uppfyller samma syfte men det finns några viktiga skillnader mellan dem. I den här guiden kommer vi att diskutera skillnaderna mellan Apple TV och Chromecast - med fokus på den nya Chromecast med Google TV.

1. Design och hårdvara

Apple TV har en liten svart box som ansluts till din TV via en HDMI-kabel. Den levereras med en fjärrkontroll som låter dig navigera genom gränssnittet och styra uppspelningen. Den har också Siri-röststyrning, som låter dig styra din TV med din röst.

Chromecast med Google TV är en liten dongel som ansluts till din TV via en HDMI-port. Den levereras med en fjärrkontroll som har dedikerade knappar för Google Assistant och populära streamingappar som Netflix och YouTube. Det har också ett användarvänligt gränssnitt som gör att du enkelt kan bläddra och välja innehåll.

Android and IOS-symbols

3. Kompatibilitet

Apple TV är kompatibel med iPhone, iPad och Mac. Den stöder också AirPlay, som låter dig strömma innehåll från dina Apple-enheter till din TV. Det stöder dock inte Android-enheter.

Chromecast med Google TV är kompatibel med både Android- och iOS-enheter. Den stöder också Google Cast, som låter dig streama innehåll från din Android-enhet till din TV.

4. Pris

Apple TV kostar strax under 2000 SEK för 4K-versionen. Den kräver också en prenumeration på Apple TV+ för exklusivt innehåll.

Chromecast med Google TV är billigare till mindre än 800 SEK. Det inkluderar också en gratis testversion av populära streamingtjänster som Netflix och YouTube TV.

Sammanfattningsvis är både Apple TV och Chromecast med Google TV fantastiska streamingenheter med sina egna unika funktioner. Apple TV är bäst för dem som har Apple-enheter och föredrar ett intuitivt användargränssnitt, medan Chromecast med Google TV är bäst för dem som föredrar Googles ekosystem och ett mer överkomligt pris.

Hitta din streamingenhet:
Alla streamingenheter