Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

3DMark by UL - Så funkar det

3DMark är världens främsta benchmark-verktyg för gamingdatorer. På den här sidan kan du lära dig mer om 3DMark och de andra testerna från UL Benchmarks som Elgiganten använder sig av, samt hur du kan tolka resultaten.
PC-tester med 3DMark - så går det till

3DMark - The Gamers Benchmark

3DMark är ett respekterat test för datorers gamingprestanda. Det används av miljontals användare, hundratals hårdvarusajter och många ledande producenter. I testet används en serie benchmark-verktyg som exempelvis Time Spy för att testa processor, grafikkort, frame-rate stabilitet och så vidare. Varje dator genomgår också ett så kallat stresstest.

Så tolkar du resultatet: En hög 3DMark-score innebär bättre prestanda och högre FPS. Desto högre score, desto bättre gamingprestanda har datorn. Baserat på UL Benchmarks tester har alla datorer också delats in i fyra olika kategorier: Casual, Specialist, Hardcore och Elite. Du kan läsa mer om dessa längre ned på denna sida.

Här testas några av Elgigantens datorer på UL Benchmarks faciliteter i Espoo:

3DMark - Så förhåller du dig till FPS resultaten

Så förhåller du dig till FPS-resultaten

UL Benchmarks testar också datorneras prestanda för en rad olika spel, vilket ger ett värde för antal fps (frames per second) som datorn kan prestera i. Detta är också själva fundamentet i FPS-väljaren som du hittar på vår huvudsida för 3DMark. Här är det dock viktigt att komma ihåg att FPS kan påverkas en rad olika faktorer, som inställningar, klockfrekvens, temperatur på komponenter och övrig belastning från program för att nämna några.

När UL Benchmarks testar Elgigantens datorer är alla onödiga funktioner och program avslagna vid själva testillfället, och man re-bootar också datorn mellan varje test. Man ger dessutom maskinerna en halvtimmes cooldown innan testerna körs för att undvika att temperatur blir en faktor i resultatet.
Vill du läsa ännu mer om 3DMark kan du göra det på företagets hemsida:

Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors
Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors

Mer om de fyra 3DMark-kategorierna:

Casual Gamingdatorer för basbehov. Med detta system kan du spela de allra flesta spel med en bra upplevelse i en upplösning på 1080p.

Specialist För dig som är ute efter lite mer och vill spela i 1080p med höga grafikinställningar. Alla produkter på Specialist och uppåt är VR-Ready.

Hardcore Här kan du spela alla typer av spel i minst 60 FPS med höga grafikkinställningar (varav många med maximal grafik) i 1440p.

Elite Våra mest kraftfulla maskiner. För dig som vill kunna spela alla spel i 1440p med de mest avancerade inställningarna.UL Benchmarks testar alla hårdvara under kontrollerade förhållanden. Benchmark-resultaten kan variera för enskilda system men är tillförlitliga med en felmarginal på 3 procent. Förändringar i mjukvara, som exempelvis systemuppdateringar, uppdatering av drivrutiner och speluppdateringar, kan påverka prestandan. Det finns också vissa enheter vars konstruktion gör att de helt enkelt inte levererar konsekvent prestanda.

VRMark

VRMark - Är datorn klar för Virtual Reality?

VRMark är UL Benchmarks digitala verktyg för att bedöma prestanda för Virtual Reality. Testet är uppbyggt kring olika prestandanivåer som kallas för Rooms och ger svar på om datorn har det som krävs för VR-innehåll. I ett blått rum testas en typ av prestanda, i ett orange rum ett annat. FPS (frames per second) är en nyckelfaktor även i VRMark-testet.

Så tolkar du resultatet: Här är det inga konstigheter. Under rubriken ”VR Ready” står det antingen Yes eller No.

Läs mer om Elgigantens produkter:

© 2018 Futuremark® Corporation. 3DMark®, PCMark®, and VRMark® and Futuremark® trademarks and logos, character names and distinctive likenesses are the exclusive property of Futuremark Corporation. UL and the UL logo are trademarks of UL LLC