Logo Elgiganten
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Lycklig utan kaloriräknare

Lycklig och sund utan kaloriräknare

I ett samhälle där kropp, självbild och hälsa ständigt utmanas kan det vara lätt att se sig blind på dieter, träningsformer och snabba lösningar. Men tänk om du skulle välja bort kaloriräknaren, gömma bort vågen och hellre fokusera på de små, sunda ändringarna i livet? Om byxan är trång, börjar den inte sitta lösare med en kaloriräknare i fickan.
Ät smart utan kaloriräknare

Ät smart

Du behöver inte räkna kalorier, använda en kaloriräknare eller väga alla ingredienser för att äta sunt. Du behöver inte heller gå en omväg runt godis- och chipshyllorna, så länge du inte fastnar där. Tänk hellre varierat, naturligt och i moderata mängder.

Sund mat behöver varken vara komplicerad eller dyr. Hur härligt är det inte att starta dagen med en skål med müsli, nötter, frön och frukt? Eller en grov skiva med avocado, rostade nötter och ägg?

Vi känner alla till så kalla nej-mat. Och det fina med nej-mat är att den är så enkel att finna alternativ till. Byt ut mjölkchokladen mot 70 % mörk choklad. Byt ut läsken mot kolsyrat vatten och hitta fullkornsvarianter av både pasta och ris. Små ändringar som kan göra underverk.

 Träna smart utan kaloriräknare

Träna smart

En sak är vad man får i sig, en annan sak är vad man får av sig. Och när det kommer till träning är det viktigt att vara smart, medveten och tålmodig. Resultaten kommer inte över natten, och inte heller efter en vecka. Är du färsk i träningsgamet måste du komma ihåg att kroppen behöver vänja sig till nya rörelser, och att musklerna behöver vänja sig till en ny form för belastning. Ge kroppen dessa belastningar gradvis. Då undgår du både skador, slitage och att motivationen försvinner.

Ta dig också tid till att vila mellan slagen. Du behöver inte nödvändigtvis löpa maraton tre dagar i rad eller lyfta vikter tills du stupar. Kom ihåg att du bryter ned kroppen och att den genom restitution bygger sig upp igen.

Sist men inte minst är det en god idé att sluta tänka förbrännings- och kalorirelaterade tankar. Sätt dig hellre mål som går förbi vad du förbränner och fokusera på sammanhangen mellan förbättrad hälsa, kondition, kropp och själ.

Läs mer om alla våra produkter här:

Senast uppdaterad 2017-02-15 09:11:05