Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Dammsugare – bäst I test

Dammsugare – bäst i test

Vi har gjort en översikt över några av de dammsugare i olika kategorier som valts till bäst i test bland objektiva nordiska konsumentorganisationer som Tænk, Råd & Rön, Tek.no och andra år 2020.

Vi har flera testvinnare att välja mellan av varje typ, så du kan välja den som bäst passar dina behov. Dammsugare rankade bäst i test är vår garanti för att du får en bra produkt. Längre ner i artikeln kan du läsa mer om vilka egenskaper som betonas i testen.

Miele Complete C3

Denna dammsugare rankas högst Tænks dammsugartest. Den har både en väldigt energibesparande motor på bara 550W och presterar samtidigt riktigt bra i sugtesterna. Även med det vanliga munstycket lyckas Miele-dammsugaren ta bort alla hårstrån från mattor - andra dammsugare kräver vanligtvis ett speciellt munstycke för samma jobb.

Dammsugaren är lite bullrigare och tyngre än genomsnittet, men den är lätt att hantera och har en generös dammbehållare på 3.5 liter, så du behöver inte byta påse så ofta. Den har även en stor arbetsradie så du slipper byta uttag jämt och ständigt.

Dyson V8 Animal+

Detta är en bra 2-i-1-dammsugare med löstagbar handdammsugare. Det som utmärker Dyson-dammsugaren är själva sugformågan. Oavsett om det handlar om trägolv eller mattor lyckas denna dammsugare ta bort allt - också när dammbehållaren är halvfull.

Dyson V8 Animal+ ger dig enkel och snabb dammsugning, även om du behöver köra på hyllor eller i smala passager. Den löstagbara handdammsugaren har även den en bra sugkapacitet.

iRobot Roomba 980

Roomba-serien från iRobot har nästan blivit synonymt med robotdammsugare, och Roomba 980 har också länge varit en modell att jämföra andra robotdammsugare med. Roomba 980 får höga poäng vid navigeringstesterna. Det betyder att den är bra på att ta känna av var i rummet den är och har varit.

Robotdammsugaren fastnar nästan aldrig eftersom den har en höjd på bara 10 cm. Dessutom placerar sig iRobot Roomba 980 högt på sin sugförmåga - även på mattor. Med dammsugaren medföljer även en smart app med rengöringskort, så det blir lättare att underhålla alla golv i ditt hem.

En dammsugare på ljus matta

Vad innebär ett dammsugartest?

Testen av dammsugare och robotdammsugare innefattar hållbarhet, funktion och energiförbrukning. Andra viktiga element är:

  • Uppsugning av damm, päls och hår
  • Ljudnivå
  • Utsläpp av partiklar i utsuget
  • Användbarhet

Så när du ser bäst ut i test-märket kan du vara säker på att det handlar om en bra dammsugare där du verkligen får något för pengarna.

 En dammsugare på mörk matta

Testade av objektiva organisationer

Bland de organisationer som kontrollerar produkterna och korar testvinnare hittar vi:

Konsumentorganisationen Tænk
Varje år utför de ett otal produkttester på elektronik. Tænk testar regelbundet nya dammsugare och robotdammsugare på marknaden och publicerar en lista över de modeller som har valts till bäst i test.

Råd & Rön
Denna svenska konsumentorganisation testar produkter och utfärdar rekommendationer för fördelaktiga inköp, precis som Tænk. Alla tester utförs på ackrediterade laboratorier.

Se fler dammsugare via nedanstående ikoner

Dammsugare
Skaftdammsugare
Handdammsugare
Robotdammsugare
Ångrengöring
Dammsugartillbehör