Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
 Dammsugare - ordlista

Dammsugaren

Sladdlös dammsugare med HEPA-filter, lång räckvidd och parkeringsläge? Få koll på dammsugarens olika funktioner med vår ordlista över dammsugarens funktioner.

Ljudnivå - tyst dammsugare

Hur tyst är en tyst dammsugare egentligen? En dammsugares ljudvolym mäts som så mycket annat i decibel och varierar mellan 59 dB till 81 dB. Blåsande löv har en ljudvolym på 20 dB, ljudnivån i ett kontorlandskap ligger på 50 dB och en normal konversation mellan två personer på 60 dB. Gränsen för hörselskada går vid 85 dB. En tystgående dammsugare är perfekt för dig som vill kunna dammsuga utan att störa dem runt dig och höra det du har runt dig.

HEPA-filter

HEPA står för High efficiency particulate arresting och ett HEPA-filter är alltså ett högeffeketivt partikelfilter. Ett HEPA-filter kan filtrera bort minst 99.7 % av svårfiltrerade partiklar i luften som har en storlek på 0,3 mikrometer (µm) i diameter. Större partiklar filtreras bort ännu bättre. Det finns tvättbara och ej tvätttbara HEPA-filter att välja mellan.

Sugeffekt - dammupptagning

En dammsugares förmåga att suga upp damm och göra rent på hårda och mjuka golv visas på en skala från A till G där dammsugare med klass A i dammupptagning har den allra bästa dammupptagningsförmågan. Du hittar dammsugarens dammupptagningsförmåga under specifikationerna. 

Räckvidd

Trött på att dra ut sladden när du ska dammsuga nästa rum? Välj en dammsugare med lång räckvidd så slipper du det problemet när du ska fånga dammråttor nästa gång.

Parkeringsläge

En funktion där dammsugaren stänger av sig när du ställer munstycket med rör i detta läge. Perfekt om du behöver ta en tillfällig paus.

Teleskoprör

En dammsugare med teleskoprör gör så att du kan justera längden på röret till precis det läge som passar din längd och området du ska dammsuga.

Dammsugare
Sladdlös dammsugare
Handdammsugare
Robotdammsugare
Ångdammsugare
Tillbehör till dammsugare

Hitta inspiration i några av våra andra artiklar