Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Hur hittar man sina AirPods? – Vi hjälper dig! Hur hittar man sina AirPods? – Vi hjälper dig! Hur hittar man sina AirPods? – Vi hjälper dig!
Hur hittar man sina AirPods? – Vi hjälper dig! Hur hittar man sina AirPods? – Vi hjälper dig!

Hur hittar man sina AirPods?

Har du tappat en av dina AirPods eller kanske tappat båda dina AirPods Pro? Eller vågar du inte investera i helt trådlösa hörlurar som dessa, eftersom du är rädd för att de är för lätta att tappa bort? Ta mod till dig, för här förklarar vi hur man hittar sina borttappade Apple-hörlurar.

Både AirPods och AirPods Pro är oerhört populära produkter. Bl.a. för att de:

  • har en fantastiskt snabb och smidig parkoppling med iPhone, Mac och Apple Watch
  • tänds automatiskt när du sätter i dem i öronen
  • pausar automatiskt när du tar ut dem ur öronen
  • har ett fodral som också fungerar som laddare
  • gör så att du kan kommunicera med röstassistenten Siri

Men dessa överlägsna funktioner är inte värda mycket om du har tappat en eller båda hörlurarna. Lyckligtvis är goda råd inte så dyra, för det finns några säkerhetsfunktioner som gör att du kan spåra dina borttappade AirPods.

Hur man hittar borttappade AirPods - som är online

Du kan hitta dina AirPods eller AirPods Pro på två sätt, så länge de är online.

1. Hitta via ljud

Om du tror att dina AirPods kan befinna sig någonstans hemma eller på kontoret, kan du låta dem spela upp ett ljud om de är i närheten av din Apple-enhet och är parkopplade med Bluetooth. Det fungerar precis som att hitta din telefon genom att få någon annan att ringa den.

Du kan göra detta via iCloud.com eller Hitta-appen - till exempel på din iPhone.

Ljudet kommer gradvis att öka i styrka i två minuter - eller tills du hittar dina AirPods. Om du har tappat dem på två olika platser, kan du välja höger eller vänster hörlur så att det bara är en som piper i taget.

Se till att du inte fortsätter att ha en AirPod i örat medan du spelar upp ljudet, eftersom det kan skada din hörsel.

2. Hitta via karta

Om du tror att du kanske har tappat dina AirPods medan du var ute, kan iCloud.com eller Hitta-appen visa dig var de finns på en karta.

Genom att logga in med ditt Apple ID, kan du se platsen för alla dina Apple-enheter.

Om du på något sätt har tappat båda dina AirPods, men på två olika platser, ser du fortfarande bara en av dem på kartan. När du har hittat ena hörluren, uppdaterar du kartan så kommer den att visa var den andra är.

Hur man hittar borttappade AirPods - som är offline

Om dina AirPods är avstängda eller har slut på batteri, eller om de inte är registrerade i Hitta-appen, kommer det att bli lite svårare att hitta dem.

iCloud.com eller Hitta-appen kan bara visa dig var de senast befann sig, och vid vilken tidpunkt de senast var online. Från denna information kan du sedan försöka att hitta dem. Om du kommer tillräckligt nära, så de slås på och parkopplas via Bluetooth, får du en notis på din Apple-enhet. Därefter kan du hitta dem via ljud- eller kartmetoden som beskrivs ovan.

FAQ – Vanliga frågor om AirPods

Ja - om du tappar en AirPod kan du köpa en ny under Service och Reparation hos Apple.

Du kan köpa ett separat laddningsfodral för AirPods eller AirPods Pro under Service och Reparation hos Apple. Du kan också välja att uppgradera till ett Trådlöst Qi-laddningsfodral för Apple AirPods. Elgiganten säljer tyvärr inte separata laddningsfodral för AirPods Pro.

Sätt i båda hörlurarna i laddningsfodralet och håll knappen på baksidan av fodralet nedtryckt i cirka 10 sekunder. Statuslampan blinkar gult och lyser vitt, vilket indikerar att dina AirPods har återställts till fabriksinställningarna.

Ja. Men du kommer inte att få samma upplevelse och smidiga anslutning som med en Apple-enhet, men du kan parkoppla dina AirPods med en Android-enhet.

Tryck och håll in knappen på laddningsfodralet tills lampan blinkar och leta sedan upp AirPods i din Android-enhets Bluetooth-inställning.