Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Fråga oss om strykjärn och steamers

Experter från Elgiganten hjälper dig att svara på frågorna om strykjärn och steamers. Läs på denna sida så blir det lite enklare att välja ditt nya strykjärn eller steamer!

Hur stryker man skjortor?

Det finns flera sätt att stryka kläder på. En bra start är att stryka med insidan ut först. Använd ett strykjärn som har mycket ånga, så försvinner rynkorna enkelt. Det finns flera strykjärn som har en autofunktion så att du inte behöver välja om du stryker bomull eller syntetiska skjortor, så slipper du få brännmärken på kläderna.

Läs mer om det i vår strykjärnsguide.


Strykjärn eller steamer?

Om du ska välja ett strykjärn eller en steamer beror på vad du ska använda den till.

Traditionella strykjärn stryker skjortor, lakan och gardiner.

Har du kläder som behöver strykas ofta är det smart att ha en strykstation med högre ångkapacitet.

Det sista valet är en steamer som enkelt låter dig ta bort rynkor från till exempel skjortor.


Hur stryker man gardiner?

När du ska stryka gardiner är det jätteenkelt att använda en steamer eftersom du inte ens behöver plocka ner gardinerna. Flytta runt steamern och släta ut rynkorna medan gardinerna hänger. Ett annat bra användningsområde för gardinerna är på dina lakan då ångan tar död på bakterier.


Hur fungerar en steamer?

Steamern fungerar genom att koka vatten. Det kommer sedan ut som ångpuffar från hål i toppen. Det finns flera lösningar som låter dig stryka bort rynkorna från skjortan och byxorna.

Vårda och fräscha upp dina kläder med en steamer från Philips.


Hur rengör jag ett strykjärn?

För att underhålla ditt strykjärn är det en bra idé att alltid se till att tömma ur vatten ur strykjärnet varje gång du har använt det. Det finns också olika avkalkningsmedel för strykjärn. Sen är det också smart att göra rent strykytan efter användning.

Längst ner på denna sida hittar du flera rengöringstips för strykjärn. Du kan också köpa ett av våra självrengörande strykjärn.