Logo Elgiganten
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Vi hjälper dig att hitta rätt torktumlare

För många är torktumlare en ovärderlig lyx – men det är dock också en stor investering. Därför är det viktigt att man väljer rätt torktumlare. En maskin som passar ens behov och tar gott hand om ens kläder kan vara just den där lyxiga hjälpredan i vardagen som så många värdesätter så högt. Elgiganten hjälper dig att reda ut begreppen. Välkommen till vår köpguide för torkumlare.
Bosch
LG
Miele
Electrolux
Samsung
Hotpoint
Välj rätt torktumlare

Köp en torktumlare som passar din vardag

Matcha med tvättmaskinen

Tänk på placeringen när du väljer torktumlare. Ska den stå ovanpå eller bredvid din tvättmaskin? I så fall måste du se till att bredd och djup passar. Ha denna information på plats innan du börjar leta. Om du har valt en tvättmaskin i standard frontmatad-modell så kan i princip alla torktumlare i vårt sortiment placeras på maskinen. Du behöver vara dubbelkolla måtten och att luckan öppnas åt rätt håll innan du bestämmer dig. Ett tips är att köpa en maskin i samma serie för att vara säker på att maskinerna passar tillsammans.

Vårt sortiment av torktumlare

Välj kapacitet efter behov

Hur mycket torkar du kläder i maskin? För dig som lufttorkar kläderna kan en torktumlare med liten kapacitet fungera bra. Du som har barn med fotbollsträningar och gymnastiktimmar tumlar antagligen mycket tvätt per dag. Våra maskiner har kapacitet från 7 kg till 9 kg. Tänk på att ju mer plats kläderna har att veckla ut sig i torktumlaren när den varma luften passerar, desto slätare blir de. Det kan därför vara praktiskt att köpa en så stor torktumlare som du har plats för hemma.

Våra tumlare på 7 kg
Våra tumlare på 8 kg
Våra tumlare på 9 kg

Komplettera med ett torkskåp

Om du tycker om utomhusaktiviteter eller har barn som håller på med utomhussport i alla väder kan det vara en bra idé att investera i ett torkskåp som passar bra för exempelvis fuktiga overaller, bylsiga överdragsbyxor eller andra ytterkläder. Detta kan fungera som ett bra komplement till en torktumlare eller som en egen torklösning för dig som inte tvättar så ofta. Har du inte så bråttom kan du även lufttorka kläder i torkskåpet med dörren öppen över natten – klimatsmart och praktiskt. 
 

Våra torkskåp
Köp rätt torktumlare

Liten ordlista för torktumlarteknik

Torktumlare med värmepump

En torktumlare kan mycket snabbt bli en maskin som drar mycket ström hemma. För dig som vill ha lägre strömförbrukning kan en maskin med värmepumpsteknik vara ett bra alternativ. Denna typ av maskiner avfuktar luften och återanvänder värmen för att dra ner energiförbrukningen – ungefär som en värmepump till ditt hus fungerar: tekniken är densamma. Denna smarta teknik skonar både din plånbok och vår miljö.

Våra torktumlare med värmepump

Frånluft för er med ventilation

En frånluftstumlare ansluts till husets ventilationssystem. Den suger in luft som värms upp, passerar tvätten och tar med sig fukten när luften blåses ut igen. Denna typ av tumlare förbrukar en del energi, men passar smidigt för hem som har ett eget ventilationssystem. De kan dock inte användas i hus där flera hushåll är anslutna till en och samma ventilationskanal, så kolla upp vilka möjligheter som finns innan du bestämmer dig för denna modell.

Våra frånluftstumlare

Kondenstumlare passar alla

Ett annat alternativ och det vanligaste valet idag är en kondenstumlare som släpper ifrån sig uppvärmd rumsluft. Denna typ av maskiner behöver inte anslutas till ventilationen, utan vattnet som tumlaren utvinner ur din tvätt samlas istället i en tömbar behållare – bara att hälla ut – eller släpps direkt ut i avloppet. De flesta modeller idag har denna typ av teknik och de passar i de allra flesta hushåll.

Våra kondenstumlare

Bosch
LG
Miele
Electrolux
Samsung
Hotpoint

Läs mer om våra produkter här:

Senast uppdaterad 2016-11-10 14:36:39