Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
 Natt
 Makro
 Natt

Mörkerfotografering

Den utmanande mörkerfotograferingen uppnås bäst med hjälp av ett vidvinkel objektiv med mycket ljusinsläpp samt en del träning. Ett stativ erbjuder den mest ultimata stabiliteten för bilder som kräver mycket långsam slutartid. Denna artikel erbjuder tips och information om produkter som kan användas vid mörkerfotografering.

Tillbehör vid mörkerfotografering

Kamerahus

Tro det eller ej, men det är inte givet att alla kamerahus klarar av mörkerfotografering. Du bör ha en kamera som tillåter manuella exponeringsval och som tillåter slutartider längre än 30 sekunder.

Objektiv

Alla typer av objektiv kan ta bilder i mörker, men vissa erbjuder fler fördelar än andra. Bländartalet på objektivet anger storleken på ljusinläppet varav lägre bländartal tillåter större ljusinsläpp vilket är optimalt för mörkerfotografering.

Stativ

Stativet är det främsta verktyget för fotografen som önskar fånga bilder med utmärkt skärpa. På natten, med mycket långa slutartider, är ett stativ en nyckel till en stabil kamera och det hjälper till att eliminera kameraskakningar och vibrationer.

Nybörjarguide för mörkerfotografering

Manuellt läge

Lär dig att använda de manuella inställningarna. På natten är det riskabelt att använda Auto-läge då kameran själv bestämmer ISO inställningar samt ljusinsläpp vilket gör att det är svårare att få kontroll över resultaten.

Fota i Raw

Ställ in din kamera till raw bildformat. Detta tillåter dig mer kontroll när det gäller att justera kontraster, färgtemperaturer och vitbalanser när du redigerar bilderna.

Maximal stabilitet

Använd ett stabilt stativ och en fjärrutlösare för att uppnå bilder med skärpa under sämre ljusförhållanden. Träna på att använda dessa tillbehören så att du enkelt kan justera kameran i mörkret.

Vad tycker du om att fota?

 Camera guide
 Camera guide
 Camera guide
 Camera guide
 Camera guide